Dánská provokatérka MØ přijede rozbouřit Prahu společně s Glass Animals

Dánská provokatérka MØ přijede rozbouřit Prahu společně s Glass Animals

11. 08. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po neuvěřitelně našlápnutém vystoupení na Colours of Ostrava se do Čech vrací se svým energickým projevem skandinávská rebelka, zpěvačka MØ. Navíc společně se speciálním hostem, britským indie-rockovým objevem Glass Animals.
“It's like 'mooer'. Or Mo. Or Moo. Or anything.”

Pětadvacetiletá Karen Marie Ørsted, spíše známá pod svým uměleckým jménem MØ, propadla hudbě už jako malá holka. Popem byla posedlá do té doby než přišla puberta a s ní klasická teenage revolta, která ji přivedla k trochu jiné hudbě a zásadně formovala její pohled na svět.
 

V jejích textech se zrdcadlí problémy dnešní dánské mládeže, sama Ørsted často mluví o celkové znuděnosti mladých lidí a o tom, že všechny ty obrovské možnosti a pohodlí, které mají, vedou k tomu, že neví co dělat, a nudí se. “Vždycky je jednodušší nasadit si masku a být někým jiným, než být osobní a být tím, kým jste doopravdy,” tvrdí zpěvačka, a proto si vytvořila své stage alter ego, něco jako vyhrocený extrém.

Zvuk MØ se zrodil až když se spojila s producentem a kytaristou Ronni Vindahlem, jehož kytarové aranže použil například Kendrick Lammar ve svém songu “Bitch Don’t Kill My Vibe.” MØ vydala na začátku roku 2014 nové album “No Mythologies To Follow,”, jedná se hlavně o nálož popových synthů, kombinovaných s překvapivě smutnými lyrickými texty.

Pražský koncert slibuje parádní energickou show, jakou MØ předvedla na svém nedávném vystoupení v Ostravě. MØ ze sebe na pódiu vydává úplně vše, tančí a víří po pódiu, jakoby tančila sama doma před zrdcadlem. Jak prohlásila v jednom z interview: “Když vystupuji, nechci tam jen tak stát. Chci, aby mi lidé viděli na očích, že tam prostě něco je.”

Glass Animals
Po vydání prvního EP “Leaflings” se členové Glass Animals spojili s britským labelem Wolf Tone a po několika singlech se zavřeli do studia a v červnu letošního roku vydali své první opravdové album ZABA.

Inspirováno tvorbou Kanye Westa a Charlese Darwina, Niny Simone a Velvet Underground, ZABA je velmi propracované a speciální  album. Kapela měla volné ruce a velký prostor pro improvizaci a měla tak možnost obohatit nahrávku o nezvyklé aranže a vytvořit tak pro posluchače mnohem větší prostor pro zážitek než kdykoliv předtím.

Koncert proběhne v Praze v klubu Meetfactory 18. listopadu 2014. Vstupenky budou k dispozici v síti Ticketpro.cz od 13.8.2014 10:00 za 495,- Kč + poplatky nebo na facebookové stránce Fource Entertaintment.

Facebook událost: https://www.facebook.com/events/601608689949841/

Dodal: Adam Kaňa, Fource Entertainment
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GLASS ANIMALS

Úterý 18. 11. 2014
Vstup: 495 Kč + poplatky
Vystupují:
Glass Animals
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika