Léto s Global Station

Léto s Global Station

23. 06. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hned na několika významných festivalech na Vás čeká stan Global Station, který nabídne příjemné prostředí, hudbu a pestré aktivity. Global Station si můžete poprvé užít už na Rock For People.
Začátkem července určitě neprošvihni Rock For People (4.-5.7.) v Českým Brodě. Chystá se sem i multižánrovej DJ Gilles Peterson. Poslouchá a pouští všechno od jazzu, soulu, funky a latino music po hip hop, dub a electro. Vybaven čichem na talenty, odvahou a kreativitou se stal kmotrem současné britské hudební scény, sám odrodil acid jazz, houpal v kolébce 2step, přikrmoval downtempo a drum and bass, v náruči pochoval čerstvě narozený nujazz. V Anglii je tenhle týpek slavnej i vlastním pořadem “Worldwide“ na Radiu 1 a pouštěj ho dokonce v Americe. Zatoužíš-li po zlámaném beatu, nezklame tě veterán, DJ Aphrodite, zakladatel a zároveň hlavní hvězda drum & bassového subžánru s názvem jump-up. Tahle jeho značka pravidelně devastuje taneční parkety na celé planetě. Třeba jako v Glastonbury, kde třicet tisíc lidí málem zbouralo stan.

Pár dní na to můžeš dojet na prkně na Mystic Sk8 Cup (8. – 9.7.) na pražskou Štvanici. Tady prostě nesmíš chybět. Živoucí houseová legenda z Holandska Joost Van Bellen to dobře ví. Guru taneční scény si publikum skvěle vychutnává a uslyšíš tak úlety, který se daj nazvat třeba rockhouse nebo discopunk. Hrát začal už v roce osmdesát pět a za tu dobu nasbíral desítky různých ocenění. Třeba za svoji klubovou noc Speedfreax. Možná si na ní taky vzpomeneš. Jinak, věděl jsi, že Joost Van Bellen byl poradce pro kulturu na amsterodamský radnici?

Další zastávka bude na Colours of Ostrava (21.-22.7). Loni vyhlášená akce roku je mejdan, kterej vždycky stojí za to! Těš se, protože v Global Station to roztočí holky až z Japonska. Nadupanej cyberpunk kapelky Papaya Paranoia tě roztancuje jako nikdy předtím! Věř, že energie vycházející ze sedmdesátých let, kdy hráli třeba Sex Pistols, v pohodlným křesílku nikoho nenechá. Jestli máš raději fúze dubu, reggaéčko či etnický prvky, neprošvihni vystoupení kapely Dubioza Kolektiv. Jejích osm členů pochází z Bosny a válcuje žebříčky hitparád i každoroční hudební ceny v celé Evropě. Kvalitu téhle formace potvrzuje i jejich povedenej koncík na Olympiádě v Athénách.

Do Hradce Králové dorazí na Hip Hop Kemp (18.8) triphopová lahůdka, z níž budeš mít obrovskou radost. Neuvěřitelně talentovanej DJ Krush přijede představit svý abstraktní kompozice skládání a míchání desek.

Miluješ zvrhlosti a ujetou show? Španělský trio z Berlína, Glamour to Kill, který přijede na Summer of Love (19.8), z tebe udělá normálního závisláka. Elektronickej glam rock, bláznivý kostýmy a chování jeho členů tě o tom brzy přesvědčí.

A když si budeš chtít odpočinout, čeká na tebe spousta věcí okolo. S pomocí tématických performance se podíváme do Japonska, Ruska, ohnivé Afriky a pohodové Jamajky. Rozhodně se máš na co těšit! V Japonsku zavítáš třeba na koncert slavných Taiko bubeníků. V Rusku si můžeš zatančit kozáčka, zazpívat Kalinku a ochutnat kaviár. Jižní Afrikou prolítneš s kapelkama na Jamajku a zakopeš si s místním Allstar týmem. A když se ti bude chtít, můžeš si dát výtečnej koktejl, zatančit reggaéčko nebo svým kámošům poslat pohlednici.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika