Čtvrtek s Caribou a Jessy Lanza v MeetFactory

Čtvrtek s Caribou a Jessy Lanza v MeetFactory

13. 10. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Daniel Victor Snaith - šestatřicetiletý, v Londýně domestikovaný hudebník pokořující srdce hudbymilovných fanoušků pod pseudonymem Caribou, má svojí hudbu perfektně propočítanou. Jak by ne když z matematiky před lety úspěšně složil doktorát.
Postupnými krůčky se zařadil mezi adorovanou elitu současné elektronické hudby a pokud chcete argument proč tomu tak je, poslechněte si libovolnou položku jeho diskografie. Novinka Our Love je čtvrté album pod hlavičkou Caribou a hostuje na ní třeba kanadská krasavice Jessy Lanza. Není tudíž překvapivé, že support na koncertě v MeetFactory 16. října proběhne právě v její režii.

Caribou

Kreativní počátky Daniela směřují k roku 2001, kdy tehdy ještě coby Manitoba vydal parádní debut Start Breaking My Heart, dva roky poté následovalo ještě o drtek vymazlenější album Up In Flames, obsahující cinkající singl Crayon, který se svého času stal ústřední melodií v reklamním spotu nejmenovaného mobilního operátora. Poté přišla žaloba od punkové formace The Dictators, kvůli které si Dan musel změnit jméno a dále fungovat pod nickem Caribou. V roce 2005 vyšla deska The Milk Of Human Kindness následovaná v roce 2007 zásadním počinem Andorra. Na té Caribou dokonale propojil jednotlivé prvky, které se pro jeho tvorbu staly stěžejními. Kolážovité střípky popových nápěvů, silně roztancovaný probublávající rytmus a rozkročení někde mezi klubovým parketem a festivalem psychedelického hračičkování. Za Andorra získal Caribou prestižní kanadskou hudební cenu Polaris. Do užšího výběru nejlepších kanadských desek se opět dostal jak s třetím albem Swim (2010), tak s Jialong, které vydal před dvěma lety tentokráte coby ještě tanečnější alter ego Daphni. Swim se na konci roku 2010 stalo jednou z nejskloňovanějších nahrávek roku a objevilo se prakticky ve všech seznamech "Best Of" - Pitchforkem počínaje, NME konče. Resident Advisor a Mixmag dokonce Caribou přisoudili vítězství. A nová deska Our Love ve vítězném tažení pokračuje. Our Love s hvězdnou sestavou hostů (Jessy Lanza, Owen Pallett) vychází stejně jako předchozí releasy u City Slang.
 

Jessy Lanza vloni zásadně promluvila do novátorského dění na elektronické scéně. Její debutové album Pull My Hair Back vyšlo u renomovaného labelu Hyperdub, kde si hoví elita současné progrese - Fatima Al Qadiri, Laurel Halo, nebo klasik Burial, a Jessy bez problémů do této vybrané společnosti zapadá. Chladný syntetický minimalismus Jessy skvěle doplňuje andělským hláskem a po právu patří mezi nejslibnější ženské talenty posledních měsíců.

Caribou a Jessy Lanza zavítají v rámci společného turné do Pražské MeetFactory. V kalendáři si tučně zakroužkujte čtvrtek 16. října!

Dodal: Petr Hrubeš, MeetFactory
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BOHEMIAN LIKE YOU: CARIBOU + JESSY LANZA

Čtvrtek 16. 10. 2014
Vstup: 490 - 590 Kč
Vystupují:
Caribou (CAN), Jessy Lanza (CAN)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika