Reggae Ethnic Session už tento víkend

Reggae Ethnic Session už tento víkend

28. 06. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už tento víkend se můžete vypravit do Žízníkova u České Lípy na další pokračování jednoho z nejvýznamnějších reggae a ska festivalů u nás. První ročník se konal už v roce 2000 a pořadatelé nám nyní nabídli poohlednutí za celou historii festivalu. Přejeme příjemné čtení.
Pamatujete si ještě, jak to všechno začalo? Psal se rok 2000 a partička nadšenců si řekla: „Tak už dost uspěchaných rockových akcí, na kterých si musíš napsat pomalu rozvrh, abys stihnul všechny kapely co chceš vidět a slyšet. Proč a kam spěchat, proč tlačit na pilu? Uděláme akci jen tak pro pár známých, zahrajeme si nějakou pohodičku, načerpáme energii a na tom samém budeme stanovat.“ A jak se řeklo tak se stalo. Hrálo se jeden den, skončilo se někdy v neděli k ránu, na programu bylo devět kapel, vstup stál pade a na letáku byl místo tradiční rastamanky odbarvenej a potetovanej chlap. Každopádně už na samém začátku dostal festival jméno „Reggae Ethnic Session“, které mu zůstalo až dodnes. Stejně jako pozitivní vibrace, které tento festival každoročně šíří mezi návštěvníky.

reggae festival

První ročník byl takovým veřejným mejdanem několika lidí, kteří si chtěli udělat pohodu a podělit se o ní s dalšími nadšenci.
Místo, kde festival probíhá, má úžasné kouzlo. Všude kolem je krásná příroda kam oko dohlédne, všude jsou louky, lesy, rybníky, v dálce sem tam kopeček a ruch civilizace daleko.

A uprostřed této nádhery se každoročně vybuduje areál čítající tři rozličné umělecké scény, spoustu občerstvovacích i jiných neméně zajímavých stánků. Vedle toho během pátku vždy vyroste stanové městečko, které během neděle zase zmizí.

Hudba je nejdůležitější součástí R. E. S. Výchozím hudebním stylem je reggae a world music, ale to by nestačilo, protože jde o širší záběr a především o pohodu. A tak každoročně přinášíme také hudbu na vlnách etna, ska, world music a dalších žánrů.

Co se týče kapel, zahráli si u nás jak světově uznávaní muzikanti, tak amatérské, neméně pohodové kapely. Pocházeli z naší země, ale i ze zahraničí a nezůstalo pouze u Evropy. Všichni tito umělci měli vedle nadšení pro muziku především společnou touhu po nevšedním zážitku a po setkávání se s novými lidmi...
Festival se od svého vzniku stal jednou z nejzajímavějších hudebních událostí v ČR, kam se sjíždí návštěvníci nejen z celé naší země ale i ze zahraničí.

Ve výběru kapel byla vždy patrná snaha o široký záběr. Z minulých ročníků určitě stojí za zmínku: Macka B + The Royal Roots + Mad Profesor (UK), Cañaman (ESP), Tumbao (PL), Yellow Umbrella (D), Hypnotix (CZ + Bangladéš), Čankišou (CZ), Polemic (SK), Švihadlo (CZ), Šum svistu (CZ), Banco de Gaia (UK), Regatta 69 (USA), Tigris (HU), Dj´s ze Senegalu, Jamajky, Mali, Peru, Bangladéše, Kanady.

Scén bývá každoročně několik. Ta hlavní obyčejně hostí ty nejznámější hudebníky ve stylu reggae – ethno - ska. Vedle toho na malé scéně dáváme prostor tanečním záležitostem, tedy dj - ským projektům. Třetí a poslední scéna je alternativní, můžete zde shlédnout nestandardní filmy a videoprojekce nebo experimentální divadla, každopádně si ale odnesete skvělý umělecký zážitek.

Jídlo a pití je další věcí, na které si dáváme záležet. Kromě klasického výběru (pivečko a klobásky), chceme vždy nabídnout něco nevšedního, proto zveme každý rok spolky, které vaří kupříkladu čistě vegetariánskou nebo exotickou kuchyni a mistry barového umění, kteří vám vykouzlí neméně exotické a lahodné drinky. ...

Letošní ročník opět naváže na tradici těch předchozích. Mejdan tohoto l0ta vypukne 30.6.2006 v Žizníkově u České Lípy a po tři dny, tedy do 2.7. 2006 bude šířit pohodu, klid a souznění všech národů a ras.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika