Chinese Man rozbalí v Paláci Akropolis svoje hiphopové kung fu

Chinese Man rozbalí v Paláci Akropolis svoje hiphopové kung fu

06. 11. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Šaolinští mistři za gramofony a rappoví kouzelníci se slovy - to je francouzský hiphopový kolektiv Chinese Man, který se 27. listopadu představí v Paláci Akropolis. Už deset let míchají funk, dub a zkouřené beaty s obratností Bruce Leeho a v jejich hiphopovém univerzu vládne groove místo peněz. Máme pro vás soutěž o volné vstupy.
Jejich energickou show přiváží Palác Akropolis v rámci projektu EC/On Tour  a v roli předkapely si tentokrát zahrají držitelé ceny Anděl v žánru ska & reggae -  TiNG. 

Chinese Man

Zapomeňte na hiphopová klišé, pětičlenný tým Chinese Man z francouzského Marseille vrací svůj žánr ke kořenům, do časů kdy to ještě byla disciplína postavená na rafinovaném slepování rytmů a melodií z nejrůznějších zdrojů. Vystoupení kolektivu v čele s DJskou dvojicí Zé Mateo a High Ku, beatmakerem Slyem je jako lekce z dějin i kartografie groove a potkává se v ní jamajské reggae, brazilský baile funk, melodie z bollywoodských soundtracků nebo hiphopové beaty ze staré školy. Před třemi lety nadchli několik ticíc diváků festivalu na Parukářce spolu s hostujícím MC Taiwanem.  Do Prahy se vracejí v rozšířené sestavě a vedle MC Taiwana s nimi vystoupí i další miláček francouzského publika MC Youthstar, který dodá exhibicím gramofonistů tu správnou šťávu.
 

Kolektiv Chinese Man vznikl v roce 2004 jako volné sdružení hiphopových hudebníků vyznávajících stejnou filosofii. Podle ní je třeba obnovit vládu funkového groove nad světem a vrátit do klubové hudby divoké míchání stylů a žánrů. Chinese (v sestavě High Ku, Zé Matéo, Sly a Leo Le Bug) debutovali o rok později vinylovým EP Pandi Groove, na které navázali dalšími kolekcemi The Bunni Groove a The Indi Groove. První jmenované obsahovalo i skladbu I've Got That Tune, do níž Chinese Man vysamplovali jazzovou klasiku z 30. let Hummin' to Myself původně od skupiny Washboard Rhythm Kings. Úspěch na sebe nedal dlouho čekat, chytlavý track zazněl v několika televizních reklamách a stal se z něho klubový hit.
 
Chinese Man jsou vinyloví maniaci a tak provozují i vlastní label (Chinese Man Records), kolem něhož soustředí podobně smýšlející muzikanty. Svoje beatové experimenty sbírají do série The Groove Sessions, která už má tři pokračování. Vydávají ale samozřejmě i regulérní studiové desky (Racing With The Sun), EPčka nebo živáky (Live A La Cigale) a mají za sebou také remixy Dub Pistols, Belleruche nebo Femi Kutiho posbírané na kolekci Remix with the Sun. Chinese Man také průběžně koncertují a jejich energickou živou show už ocenili posluchači od americké Kalifornie, západní Evropy až po Indii. Mezi jejich fanoušky jsou třeba Luke Vibert, DJ Vadim, Bonobo nebo DJ Q-Bert.
 
Na jaře oslavili Chinese Man šňůrou po Francii desáté výročí své existence a ke konci roku 2014 vezmou útokem i evropské kluby. Bude mezi nimi i žižkovský Palác Akropolis, kde se představí 27. listopadu.

Více informací na: palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS: CHINESE MAN

Čtvrtek 27. 11. 2014
Vstup: 550 - 620 Kč
Vystupují:
CHINESE MAN live (FR), TING (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika