Reportáž z koncertu The Asteroids Galaxy Tour

Reportáž z koncertu The Asteroids Galaxy Tour

11. 11. 2014  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Venku vítr prohání barevné listí. Podzim – clubberův ráj, povzdechnu si a nervózně přešlápnu ve frontě, která se tvoří před klubem Lucerna. Uvnitř zrovna řádí The DAT, dva kluci z jůesej, kteří začínali na rapu a pokračují k akusticko-eklektické hudbě, která vás nutí hýbat bokama, jak se sami o své tvorbě vyjadřují.
Kvůli potížím u vstupu jsem je bohužel nestihla. Byla jsem vděčná, když jsem se dovnitř nakonec dostala a mohla si na baru objednat drink. Na pódiu jsem mohla pozorovat hemžení bedňáků a hledala si marně své místo v davu. Všechna místa byla ale už evidentně zabraná, po marném obíhání na trase balkón-přízemí-balkón jsme vzali zavděk místem u baru. Tak jsme si alespoň zajistili pravidelný přísun tekutin.

To už ale v záři reflektorů zazářila blonďatá hříva dánské panenky Mette Lindbergové. Když jsem ji viděla naposledy, bylo to v roce 2012 na festivalu Pohoda. Nyní, o dva roky později, má zpěvačka komornější podmínky, menší pódium a o poznání kratší vlasy, s nimiž připomíná Debbie Harry – svou, troufnu si říct, předchůdkyni. Stavebním kamenem The Asteroids Galaxy Tour jsou prvky diska, vesmírný house a nová vlna starého dobrého popu. A teď, prosím, nevnímejte slovo pop nijak pejorativně.

Kapela do Čech přivezla své třetí studiové album - ‘Bring Us Together’. Skromnější podmínky a menší pódium kapele po všech stránkách sluší. Jedntotliví členové k sobě mají blíž nejen na pódiu, ale jsou sehraní, uvolnění a hraví. A všechnu tu disco auru s lehkostí sobě vlastní přenášeli na lidi před sebou, až jsem každou chvíli čekala, že se na pódiu objeví Steve Rubell a ze stropu se spustí konfety a třpytky. Úvodní píseň alba Bring Us Together nám dává vstkutnku jasnou nápovědu, kam se celé album a potažmo i koncert budou ubírat.
 

Bubeník se neschovával tradičně vzadu na pódiu, ale hezky ho vystavili vpředu. Asi proto, aby si po oddřených písních mohl sundat propocené tričko a oblažit fanynky v prvních řadách pohledem na jeho tělo. Na mě však nejvíc zapůsobila nová píseň Navigator a obzvláště pak My Club. Píseň jako stvořená pro holčičí pyžamové party, kdy si s holkama lijete sekt do krku a vyprávíte peprné historky před tím, než vyrazíte do noci velkoměsta. Ovšem soukromé malé euforie jsem prožívala když kapela zabrousila do svých starších aranží a vytasili se s Around the Bend nebo Heart Attack.

The Asteroids Galaxy Tour nejsou kapelou světového formátu a ani se o to nesnaží. Malý klub, nevelké davy a třpytivá saka jim sluší. Písně plné jednoduchých rifů, piánových melodií a textů o lásce, tanci, nocích, špercích a hvězdách. Neslibují nezapomenutelnou show, ani strhující zážitek. Zatančit si a dobře se pobavit. Nic víc, nic míň.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE ASTEROIDS GALAXY TOUR

Úterý 4. 11. 2014
Vstup: 350 - 430 Kč
Vystupují:
The Asteroids Galaxy Tour (DK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika