Legenda Charles Webster přijede do 2. patra

Legenda Charles Webster přijede do 2. patra

09. 12. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Djs ho milují protože jeho hudba dělá jejich práci snažší ... producenti ho milují pro inspiraci kterou jim poskytuje… jeho věrní fans ho milují, protože je nikdy nezklame. Za dvacet let na scéně si Charles získal již několik generací milovníků hudby.
Charles pochází z požehnané generace. Jeho rodiče poslouchali Beatles, on sám byl v mládí pak ovlivněn muzikou Davida Bowieho a Roxy Music, po kterých jeho smysly probudila dvojitá vlna DIY punku a elektronické revoluce Kraftwerk. Tenkrát byl ještě dost mladý na to, aby přijal možnosti digitální věku. A tak se stalo, že tento skromný, obrýlený, kšiltovkami posedlý hudební skladatel z anglického venkova se pustil do tvorby své vlastní světové značky.

Charles Webster

Své první nástroje dostal Charles už ve věku 14 let (kytara, syntezátor a bicí automat) a začal postupně hrát v několika vznikajících elektronických kapelách v Sheffieldu, Nottinghamu a posléze i v Londýně. Řízením osudu se posléze přestěhoval do Nottinghamu, kde začal pracovat v restauraci jejíž majitel také náhodou vlastnil "Garage Club" - rozhodně první houseový klub v Nottinghamu (a pravděpodobně i v Anglii). Majitel pozval všechny zaměstnance na opening party a právě tam uviděl Charles poprvé za gramofony jména jako Graeme Park, Larry Heard a DJ Pierre, a uvědomil si, že tahle hudba je to pravé pro jeho srdce. Od této chvíle se Charlesův příběh odvíjí ve formě pozdních nocí  ve studiích a klubech s různými spolupracovníky, a všechny jeho části do sebe zapadají a pomáhají utvářet osobnost krále elektronického soulu tak, jak jej známe dnes. Již tenkrát produkuje skladby známých jmen (Blur, Juan Atkins a další), a občas i opravdu světoznámých zpěváků a kapel, což je ovšem tajné.

Odvážný přesun do San Francisca v roce 1993 umožnil rozběhnout jeho producentskou kariéru  na plné obrátky pod značkou labelu Love From San Francisco. Tenkrát Charles objevil zázračné dítě - zpěvačku známou pod jménem Terra Deva,  se kterou nahrál pod nickem Furry Phreaks zásadní singly "Soothe" a " Want me like water."

 V roce 1996 se Charles vrací zpět do UK, zakládá pro svou stále žádanější produkci label Remote, a dostává se do širšího povědomí také jako DJ. Singl "Getting Lifted" jeho dalšího projektu Presence vydává známý britský label Pagan Records, který nabízí Charlesovi smlouvu na celé album. To následuje zanedlouho pod názvem "All Systems Gone" a posílá do té doby často usedlý svět deep housu do nových sfér. Získává titul Album měsíce podle prestižního britského DJ Magu a nadšené ovace  po celém světě. Album obsahuje dnes již legendární globální hity "Sense of Danger" "Future love" a "Better Day."
 

Následují Charlesovy zásadní remixy - "Café De Flore" od Dr. Rockit (což je mimochodem nick Matthew Herberta) je nejspíš jedním z nejvíce licencovaných remixů v dějinách taneční hudby, který vyšel na desítkách kompilací (Café Del Mar, Hotel Costés atd.) a Groove Armada - "At The River," pomohly Charlesovi dobýt stále rostoucí chill out trh a pomohly mu připravit cestu pro jeho první album, vydané pod vlastním jménem. Album "Born on 24th July" (label Peacefrog / Statra), vydané v roce 2002 dosáhlo v hudebním světě velkého uznání. Povznášející, oduševnělá a různorodá sbírka krásných skladeb - opravdu soudržné album. Remixová verze celého alba, plná počinů osobností jako Herbert, UFO a Pepe Bradock, spatřila světlo světa s podobným ohlasem o rok později na konci roku 2003.

V současnosti Charles stále aktivně produkuje svou hudbu pod různými nicky (podle posledního sčítání je jich celkem 29) a vydává spoustu muziky na své další značce Miso Records. Spolupracuje s vokálovými esy jako Tracy Thorn (Everything But The Girl / Massive Attack), Shara Nelson (Massive Attack), Cathy Batistessa, Vanessa Daou a Robert Owens. Jako DJ vystupuje po celém světě v klubech a na festivalech jako např. Ministry of Sound, Fabric, Yellow, Liquid Room, Air, Loop, Rex, Weekend, Panorama bar, Moxa, Watergate, Stereolab, Cielo, Pacha, El Divino, Big Chill, festival Independence, Flow Festival, Pink Pop, Movement Festival (DEMF) a v mnoha a mnoha dalších ... hrál už opravdu snad ve všech klubech světa. Za dobu své kariéry zemixoval skladby pro několik stovek umělců, což jej bezpochyby řadí mezi největší inovátory na elektronické hudební scéně.

dj Charles Webster

Charles Webster je jednou z mála skutečných jistot v občas zatuchlém a předvídatelném světě taneční hudby (i když je otázka, zda člověk, jehož oblíbenými umělci jsou Rickie Lee Jones, Thelonius Monk, Steely Dan a jehož tracky mají takovou hloubku a duši, by vůbec měl být zaškatulkován slůvkem "taneční" ...). Charlesových alb se prodalo přes 200.000 kusů, aniž by byl považován za megastar. Několikrát procestoval svět se svým live bandem i jako DJ, hraje pravidelně na všech kontinentech ve špičkových klubech bez potřeby být oslavován tanečními médii jako hvězda.  

Charles Webster je prostě umělec, který si zaslouží respekt. A to se počítá.

Charles Webster vystoupí již tento pátek 12.12. na akci Meeting Point v klubu 2.patro (Dlouhá 37) v Praze. Support DJs: Manio, Fatty M, Lumiére.

Odkaz na událost Meeting Point na Facebooku:
https://www.facebook.com/events/639064146214483/

Dodal: Manio
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MEETING POINT

Pátek 12. 12. 2014
Vystupují:
Charles Webster (UK), Manio, Fatty M, Lumiere
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika