Švýcarští Puts Marie v Basement Baru

Švýcarští Puts Marie v Basement Baru

06. 01. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Androgynní rock ze stejné švýcarské líhně jako Young Gods, Erik Truffaz či Anna Aaron přiveze v pondělí 19. ledna do pražského Basement Baru kapela Puts Marie. K akci navíc máme soutěž o 4 vstupenky.
Skupina pochází z líhně, která nabízí výkvět švýcarské scény - umělce jako Young Gods, Erik Truffaz, Sophie Hunger či Anna Aaron. Styl pětice Puts Marie ale není snadné definovat, jejich hudba šokuje tím, že překračuje stylové hranice ve chvíli, kdy to nejméně čekáte. Kritika definuje jejich hudbu jako "rašple a cukr", provokativně popové melodie se prolínají se syrovými kytarovými mezihrami a vytvářejí dramatické kontrasty. Repertoár i stylizace Puts Marie navíc provokuje kontroverzními tituly jako Pornstar či Masoch. V širším kontextu tak skupina navazuje na tradici androgynního rocku a umělce jako jsou David Bowie, Boy George či Prince.
 

Navzdory lehce skandálnímu podtextu ale Puts Marie vzbudili respekt i u relativně konzervativního švýcarského establishmentu, když roku 2014 jako vůbec první hudební skupina získali Kulturní cenu ve svém domovském městě Biel. Zdejší umělecká scéna je svojí otevřeností a liberálností srovnatelná s Amsterdamem či Barcelonou. Městem Biel prochází hranice mezi francouzskou a německou jazykovou zónou, kosmopolitní umělecký život tu prosperuje i díky tomu, že Biel je metropolí švýcarského hodinářského průmyslu.

Puts Marie

Puts Marie se vracejí na scénu po delší odmlce, kdy se členové věnovali sólovým projektům, účinkovali na Broadwayi, a v tajnosti připravovali nový repertoár.

Více informací na rachot.cz

Dodal: Veronika Ilíková, Rachot Production,s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PUTS MARIE

Pondělí 19. 1. 2015
Vstup: 200 Kč v předprodeji
Vystupují:
Puts Marie (Švýcarsko)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika