Tráva: s českou scénou je to stejné jako s naší politikou

Tráva: s českou scénou je to stejné jako s naší politikou

26. 01. 2015  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Nejznámější český dj a producent, Tráva, oslaví tento pátek v Roxy své padesáté narozeniny. S Trávou jsme se sešli v tetovacím salonu a baru u holešovického Výstaviště a přinášíme vám exkluzivní rozhovor s touto osobností, týkající se jak páteční oslavy, tak i hudební krize v našich klubech.
Ahoj, jaký je přesný line-up na oslavu tvých narozenin 30. ledna v Roxy?
22:00 – 22:30 Petr Mikulášek
22:30 – 23:00 Fox
23:00 – 00:00 Oldřich
00:00 – 02:00 Tráva & Risto   aka Lazy Lizard
02:00 – 03:30  Eyerer
03:30 – 04:30  Raidem
04:30 – 06:00 Tráva
Od šesti je after v LeClanu a budeme hrát, dokud vydržíme :-)

dj Tráva 50 let
Kdy máš skutečně narozeniny?
27. ledna.

Kde jsou k zakoupení lístky?
Ticketportalu, kam můžete zajít osobně, nebo koupit lístek přes internet a doma si vytisknout vstupenku, další možností  je zajít si ji koupit přímo na pokladnu do Roxy. Vstupné v předprodeji stojí 150 Kč. Na místě pak 250 Kč.

Vím, že teď v Roxy nemáš žádnou vlastní noc, proč?
Nehraju v Roxy proto, protože nemůžu spolupracovat s lidmi, kteří mi lžou do očí. S těma se prostě nedá spolupracovat. Oni ať tvrdí co chtějí, ale pravda je tohle.

Přesto sis vybral Roxy na oslavu narozenin.
Roxy ztratilo své dobré jméno a statut tanečního klubu a lidi tam hrají ne podle kvalit, ale podle toho, jak komu lezou do zadku a stojí málo peněz. Tak jsem si klub pronajal a nemusím nic řešit s idiotama.

Co můžeme po hudební stránce čekat od účinkujících na tvé oslavě?
Jako Lazy Lizard budeme hrát především věci z nového alba. Lazy Lizard, to  je projekt, kterému jsme věnovali s Ristem poslední dva roky. Dál to bude průřez mou tvorbou.



Hlavním hostem bude Martin Eierer, což je člověk, který vlastní label Kling Klong a je spolumajitelem Riverside studia v Berlíně, kde působí a nahrává  špička německé dance scény. Ať už to jsou Pan-Pot, Booka shade, a nebo Anja Schneider. Stojí za kvalitním zvukem, jdoucím z Německa. Od něho očekávejte aktuální sound from Berlin.

dj Tráva, U Bukanýra 2013
Jak pohlížíš zpětně, těsně před svými padesátinami, na vše co si na scéně prožil?
S českou scénou je to stejné jako s naší politikou. Je v ní mnoho lhářů, je v ní mnoho sráčů, ale zároveň je tam pár slušných lidí, kteří mají rádi muziku.

Jak bys porovnal taneční scénu v 90. letech a nyní?
Tenkrát to bylo něco nového, což dost souvisí i se změnou režimu. Bohužel dnes zpětně vidím, že ten režim se nezměnil, pouze se rozšířil na celou Evropu, proto zažíváme diktaturu Evropské unie, NATO a bankéřů. Navíc tuhle nezávislou kulturu spolkla  komerce a diskotéky. A to se odráží na tom, co lidi slyší, protože dnes lidi vnitřně zlenivěli a jdou za tím, co znají z radia, než aby poznali kvalitu zvuku. Ale při „kvalitě“ dnešních klubů se jim ani nedivím.

Na konci devadesátých let jsme chodili nejen na Shake a Mix, ale třeba i mnoho kilometrů vlakem, když někde hrál Tráva a Loutka v kulturáku. O popularitě jakou jste tehdy měli si mohou současní domácí djs nechat jen zdát. Kdy zhruba a proč podle tebe nastal ten zlom, že dnes bez velkého zahraničního jména se stěží zaplní akce?
Kdy a proč zlom? Musíš se vrátit ke kořenům věci. 2009-2011 padl americký dovozní trh, Anglie se uzavřela se svým zvukem a tak trochu zdegenerovala a Němci si tím pádem vytvořili vlastní trh a vlastní nezávislou klubovou kulturu. Tj. svoje hvězdy, svoje vinyly a rychlost bpm. Nemyslím si, že na plakátě musí být nutně zahraniční jméno, tohle je spíš otázky reklamy, atd. Možná to tak připadá lidem, podle toho co čtou, na co koukají a co to slyší. Další věc je kvalita domácích djs a ta je tragická – žádná vlastní tvorba, špatné uši, které neumí ani vyladit dobrý zvuk a tak, když si dáš všechny tyhle věci dohromady, k tomu pár dalších, máš z toho tenhle komerční matrix.

S jakými extrémními  požadavky za tebou někteří promotéři přicházejí?
Pletou si dje s diskžokejem.

Díky za rozhovor, vše nejlepší k narozeninám a na viděnou a především slyšenou tento pátek v Roxy.

Facebook událost: https://www.facebook.com/events/360157860829205/

SOUTĚŽ
 
O co hrajeme: 2 x 2 vstupy + CD Alive The City

Otázka: Jak se jmenuje druhé album Significant Other?

Váš tip:
Mix 03
Archiv
Mongo.Love
Jméno:


Příjmení:


Email:

 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DJ TRÁVA 50 LET

Pátek 30. 1. 2015
Vstup: 150 - 250 Kč
Vystupují:
TRÁVA & RISTO, MARTIN EYERER (Kling Klong/Ger), RAIDEM
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
DJ TRÁVA 50 LET, 30. 1. Roxy Praha
2 x 2 vstupy + CD Alive The City
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika