Reportáž z koncertu Kensington

Reportáž z koncertu Kensington

30. 01. 2015  |  Autor: Nicola  |  Komentáře (0)
Začátek koncertní sezony v České Republice odstartoval relativně zostra. Přibližně půl roku uplynulo od poslední návštěvy nizozemské indie kytarovky Kensington. Kapela, která se těší čím dál větší popularitě nejen doma, ale také i v Evropě, se ve středu 28. ledna v rámci své Euro Tour poprvé představila v pražském klubu Rock Café.
Bylo jen otázkou času, kdy se u nás Kensington objeví na samostatném, klubovém koncertu. Do podvědomí českého publika se dostali už po prvním vystoupení na Rock for People a na pražském Majálesu, kde také poskytli rozhovor pro poslouchej.net.

Večer otevřela česká kapela Holden Caulfield, jejíž set byl naštěstí vcelku krátký. Zvuk z „osmdesátek“ doplňoval uvolněně-křečovitý roztančený výstup zpěváka a na publiku bylo vidět, že už by si přáli hlavní hvězdy večera, „Holandskou kapelu Kensington, co všechny mate tím, že zní jako z Británie.“

Intimní prostředí klubu skvěle sedlo náladě koncertu. Fanoušci se chytli snad už během prvního drnknutí do strun kytaristy/zpěváka Eloie Youssefa a tempo si udrželi až do konce koncertu. Pokud snad energie fanoušků na chvíli polevila, zpěvák Casper neváhal a vyzval celý klub ke dřepu a následnému výskoku. Což byl skvělý způsob, jak lehce unavené publikum hodit zase do formy a pořádně rozhýbat.

fotky z Kensington
Set byl zaměřený zejména na songy z nového alba. Ale samozřejmostí byla i pecka, se kterou Kensington prorazili, Home Again, kde snad nebyla jediná pasáž, kterou by nadšený dav fanoušků při zpěvu vynechal. Na samotné kapele bylo vidět, že po počátečním mírném odstupu si přízeň fanoušků užívají a zpěvák Casper neskrýval překvapení, kdy se fanoušci chytali i u nově vydaného singlu War. Celý večer byl tak trochu rock´n´ roll. Nutno podotknout, že hodně vydařený rock´n´roll. Lehkost, se kterou kapela hrála, až skoro odporovala tomu, jakou energii předávala publiku. Pasáže, kdy se prolínal rock, rock´n´roll a klidnější melodie byli skvěle zkombinované a setlist chytře sestavený.

O závěr koncertu se postaral přídavkový song Streets, který euforickou náladu jen posílil a způsobil, že návštěvníci domů odcházeli nabití pořádnou dávkou energie. Po pražském vystoupení, které bylo prvním klubovým počinem čtveřice z Utrechtu u nás, je jasné, že Kensington mají skvěle našlápnuto stát se hudební stálicí i v zahraničí.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KENSINGTON

Středa 28. 1. 2015
Vstup: od 390 Kč
Vystupují:
KENSINGTON (NL), Holden Caulfield
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
KENSINGTON, 28. 1. Rock Café Praha
2 vstupy a CD (vyzvednutí na koncertu)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika