Andreas Bergmann: produkce je běh na dlouhou trať

Andreas Bergmann: produkce je běh na dlouhou trať

16. 02. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už příští víkend přijede do pražského klubu Magnum zahrát nizozemský dj a producent Andreas Bergmann. O tom jak se na české publikum těší a samozřejmě i o fungování jeho labelu Moral Fiber a dalších věcech si můžete přečíst v následujícím rozhovoru.
J:Ahoj Andreasi, hned na začátku by jsme rádi poděkovali za Tvůj čas, který jsi si udělal na tento rozhovor a hned se zeptám jak se máš?
A: Ahoj všem! Mám se super! Právě se připravuju na víkendové hraní.

J: Myslím, že v Praze vystoupíš poprvé. Jak se na to těšíš?
A: Ano, v Praze to bude mé první vystoupení a opravdu se na něj moc těším! A ani jsem v Praze ještě nikdy nebyl, takže to pro mne bude opravdu zajímavé. Objevovaní nových míst mi vždy dodá mnoho inspirace. Rád poznávám nové věci, nové lidi a moc mě zajímá jak hrají místní djové.

Andreas Bergmann

J: Pro ty co Tě neznají, můžeš se trochu představit?
A: Ano, samozřejmě. Jako dj hraju už téméř 20 let. Začínal jsem asi jako každý dj, hraním v místních klubech a organizoval jsem svoje párty v severním Holandsku. Intenzita hraní postupně začala stoupat a brzo bylo hraní i mimo Holandsko. Před třemi lety jsem dostal rezidentní noc v klubu Pradigm a rozjel jsem svůj label Moral Fiber. To byl pro mne velký mezník, objevil jsem tak spoustu nových lidí.

J: Můžeš nám tedy příbížit tvůj label Moral Fiber?
A: Určitě. Moral Fiber vznikl čistě z lásky k muzice. Venku bylo tolik dobré hudby a zároveň nedostatek vhodných vydavatelství pro tento druh žánru. V minulosti jsem chvíli dělal A&R (hledání talentů) pro různé labely, takže bylo pro mne jednodušší si najít vhodného distrubutora a pořešit další s tím související a důležité záležitosti.
 

J: Zdá se, že si velice produktivní. Můžeš nám v kostce nastínit tvé momentální projekty?
A: Třetí vinyl Moral Fiber ponese dva moje tracky. Jeden, který jsem dělal v kolaboraci s Silat Beksi a bude vydán pod pseudonymem Not Him a original pod Andreas Bergmann track Barc. Pracuji také na tracku pro Jelly Beast, to bude rovněž vydáno na vinylu.

J: Prozraď nám i čtenářům jaký používáš set up při tvém hraní?
A: 2x Technics sl1200, 2x cdj nexus, mix A&H nebo Pioneer. Ale nejdůležítěší je pro mne dobrý odposlech.. Preferuji jeden kvalitní na pravé straně.

J: A co Tvé studio? Používáš pluginy nebo hardware?
A: Dělám všechno v Cubase, byl to můj první DAW(program), ve kterém jsem začal dělat muziku a zřejmě u toho i zůstanu. Používám také věci jako Electribe ESX, ER-1 a Kaoss pad.

Andreas Bergmann

J: Vraťme se teď k tvému labelu. Můžeš nám říct jak vyhledáváš producenty pro label? Moral Fiber má za sebou mnoho úspěšných Epíček.
A: Tak nějak to funguje samo. Samozřejmě, že na začátku jsem hledal ty správné umělce a zároveň již etablované producenty na remixy. Teď už nás ti správní oslovují sami, posílají muziku a když to má potenciál, navážeme s nimi spolupráci a začnem plánovat release. Poté začnem hledat někoho vhodného na remix.

J: A plány s labelem? Chtěl bys nadále růst a nebo zůstat menší a soustředit se na okrajové žánry?
A: Myslím, že je dobré mít nějáké cíle. Určitě bych nechtěl vydávat více muziky než teď. Je toho hodně. První dva roky to byl release každý měsíc. Myslím, že je lepší vydávat každy druhý měsíc. Více se na to můžeš soustředit a hlavně je to míň chaotické. Do budoucna by jsme také chtěli dělat více showcasů v zahraničí. A tak maximálně 3 vinyly ročně.
Samozřejmě bych chtěl aby měl label více fanoušků a nadále vydával tak skvělou muziku. No uvidíme co bude dál.

J: Co Tvá rezidentní noc ¨Framed¨? Můžeš nám o tom něco říct?
A: Po pravdě řečeno, pod tímto názvem jsme zorganizovali jen jednu noc. Poté jsme to přejmenovali na ¨Moral Fiber Label Night¨, aby byl label více v dění a byl vidět.

J: Už jsi na scéně poměrně etablovaný, je to těžké živit se djingem?
A: No, lehké to není. Pracují ještě k tomu na poloviční úvazek abych se uživil.

J: Kdyby jsi měl začínajícím djům nebo producentům poradit čeho by se měli vyvarovat nebo naopak na co by se měli zaměřit?
A: Pokud se naučí hrát klasicky oldskůlově, zbytek už bude jednoduchý. S produkováním je to trochu složitější. Je to běh na dlouhou trať.

J: A na závěr, jak se obyčejně připravuješ na hraní? Připravíš si něco speciálního a nebo to bude jako jakékoliv jiné hraní?
A: Ke každému hraní přistupuji seriózně. Většinou mám obavy abych nepřišel pozdě, abych nezmeškal letadlo.Fungují mi sluchátka? Každé hraní je pro mně něčím speciální. Vím, že Praha bude úžasná!

J: Děkujem za rozhovor.
A: Já také moc děkuji a doufám, že potkám spoustu skvělých lidí na Circle.

V Únoru 2015 se ptal Jag Kiranmay

Facebook událost: https://www.facebook.com/events/756586381092116

Dodal: Jag Kiranmay
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CIRCLE: ANDREAS BERGMANN

Pátek 20. 2. 2015
Vstup: 150 - 250 Kč
Vystupují:
ANDREAS BERGMANN (Moral Fiber/NL), Jag Kiranmay (Seva records/Deep Smoke), Rob Smile (Deep Smoke), Not:Us, Rob Day (UK) & Ashley Fearn (UK), Belov & Markel, Arnii, Exfly
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika