Biosphere: Kus norské divočiny v Praze

Biosphere: Kus norské divočiny v Praze

16. 02. 2015  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Čtvrteční večer se pražském planetáriu odehrálo hvězdné setkání. Zcela netradičně patřil prostor hudební produkci a projekci, jež sice z vesmíru vycházela, ve výsledku bylo více psychedelie, méně reality. Ale pěkně popořádku...
Biosphere: Vyprodáno!
Festival Spectaculare se blížil ke svému konci, nemohla jsem ho uzavřít lépe, než na koncertu Biosphere. Den na to se sice ještě odehrál vydařený skotačivý mejdan v Akropoli pod taktovkou Brandt Brauer Frick. Biosphere byl ale velkolepý. Dokonce tak velkolepý, že se první dva koncerty vyprodaly a pořadatelé přidali na prosbu fanoušků koncert třetí. Nadaný muzikant se zálibou v ambientu potěšil své fanoušky a provedl je průřezem svých alb. Slyšet jsme mohli obligátní Substratu, experimentálnější Shenzhou nebo Dropsonde,.

Biosphere (autor: Michal Radecký)

Plachý intelektuál
Charismatický introvert, kterého na mávání rukama nad hlavou a exhibicionismus neužije, mě baví i svou nehrahou skromností. Navštívili jsme jeho poslední a závěrečný koncert, tedy třetí, který ten večer odehrál. Jak světla v sále potemněla a na bílé kupoli se objevovaly první hvězdy, začaly se ozývat první tóny písně složené ze zvuků, které Geir Jenssen chodí neúnavně lovit do norské přírody. Nepřímo tak zprostředkovává kontakt mezi posluchači a norskou krajinou. Kdybyste na chvíli zavřeli oči, určitě byste před sebou viděli soba a nad hlavou polární záři. Zavírat oči v takovou chvíli by ale byla velká škoda, nad našimi hlavami se totiž odehrávalo divadlo. Světelnou show měl tu noc na starosti Macula, pan talentovaný, jež stál za videomappingem, který jsme měli možnost vidět na různých budovách v rámci Signal festivalu.

Biosphere (autor: Michal Radecký)

Drahý spánek
Ne všichni si koncert užili. Některé zmohla únava a neubránili se spánku, své okolí potom bavili chrápáním, jež se rozléhalo naštěstí jen do jejich bezprostředního okolí. Ostatní tak mohli nerušeně vychutnávat ryzí zvuk, kterému by možná slušela větší hlasitost. Na druhou stranu je nutné si uvědomit, že jde o velice specifický prostor, se kterým neměli pořadatelé zkušenost. I tak se s tím poprali skvěle a já doufám, že se nenechají odradit všetečnými rýpaly z diskuzních fór a experimentů s muzikou v netradičních prostorách bude přibývat. Za rok si Spectaculare nenechte ujít a alespoň na dva tři koncerty zajděte, nebudete litovat.

Biosphere (autor: Michal Radecký)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FESTIVAL SPECTACULARE: BIOSPHERE

Čtvrtek 5. 2. 2015
Vstup: 665 Kč
Vystupují:
Geir Jenssen alias Biosphere (NO), vizualizace The Macula Visuals
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika