The Slow Revolt na Music Infinity

The Slow Revolt na Music Infinity

19. 02. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
V Paláci Akropolis se 10. března představí rozvážný hudební revolucionář The Slow Revolt. Britský elektronický kutil míchá futuristické beaty s melancholickým písničkářstvím a patří mezi velké objevy nezávislé scény. Po úspěšných EPčkách se s napětím čeká na jeho debutovou desku.
V programu večera Music Infinity ho doplní slovenská skupina Fallgrapp se svými náladovými kompozicemi sofistikované elektroniky na pomezí downtempa, dubstepu a future jazzu.
 

Kdo tvrdí, že v rámci elektronické hudby nemůžou fungovat silné osobní výpovědi? Na ztišenou intimitu folkových balad - pochopitelně s patřičným zvukovým posunem do našeho digitálního věku - navazuje aktuální vlna elektronických písničkářů jako jsou James Blake, East India Youth nebo třeba Fryars. Londýnský hudebník Joe Mirza vystupující pod hlavičkou projektu The Slow Revolt je dalším žhavým objevem této scény a velkým příslibem pro rok 2015. Svoje křehké písničky obalené inovativními beaty a kytarovými abstrakcemi přiveze The Slow Revolt v březnu do Prahy poprvé.
"Mám rád taneční hudbu a celou její kulturu... nicméně bych k ní rád přistupoval jako nezávislý umělec a našel si vlastní cestičku, která bude procházet mezi různými typy hudby." tvrdí The Slow Revolt v rozhovorech a soudě podle úspěšného EPčka This Dark Matter a singlu Never Get Close se mu to daří na výbornou. Chytré elektronické rytmy a atmosférické efekty jsou podřízené silným písničkám a z jeho hlasu mrazí v zádech.
"V jeho precizních skladbách jsou ukrytá dramata, která vám nedají spát." napsal časopis Clash.

Introvert z jižního Londýna hrál několik let s rockovou kapelou The Feral Text, ale více ho to táhlo k prozkoumávání zákoutí elektronické hudby. První sólový průlom The Slow Revolt přišel před třemi lety s remixem skladby Peachy Swan původně od elektronického mága Pattena a projekt následně zakotvil na nově vzniklé agilní značce Fields, která se stará o Maxe Coopera nebo Perc. Singlu This Dark Matter / Doldrums si už všimli i dramaturgové britských stanic Radio 1 nebo XfM a The Slow Revolt začal koncertovat. Hořká rekapitulace rozpadlého vztahu z loňského singlu Never Get Close je už prý první ochutnávkou z chystané dlouhohrající desky, kterou The Slow Revolt několik let piluje. "Co se týká práce jsem neuvěřitelně pomalý a když mám vypustit nějakou hudbu, vždycky to doprovází ohromný vnitřní konflikt." vysvětluje zákonitosti svého pracovního procesu, na který prý odkazuje i jeho jméno. V roce 2015 by jeho "pomalá revolta" měla konečně vypuknout v celé své síle.

Fallgrapp
 
Současnou elektroniku a osvědčené písničkové postupy obdobným způsobem jako The Slow Revolt míchá i slovenský projekt Fallgrapp, který se zhostí role předskokana. Stojí za ním producent Juraj Liška z Dubnice nad Váhom, který svoje laptopové experimenty rozšířil do podoby regulérní sedmičlenné kapely s výraznými instrumentalisty i ženskými vokalistkami. Loňské debutové album Rieka zapůsobilo na slovenské scéně jako zjevení a deska nechyběla ve výročních žebříčcích médií jako Doba.sk nebo Refresher. Ohlasy přichází i ze zahraničí - například portál Bandcamp desku doporučil svým posluchačům a vůbec nebylo na překážku, že Fallgrapp pracují se slovenskými texty nebo ohlasy místního folklóru. Společně s The Slow Revolt slibují na 10. března v Paláci Akropolis večírek silných hudebních zážitků.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MUSIC INFINITY: THE SLOW REVOLT

Úterý 10. 3. 2015
Vstup: 290 - 350 Kč
Vystupují:
THE SLOW REVOLT (UK), Fallgrapp (SK)
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

19. 02. 2015 | 23:05:48
+0 | -0

V

aha, tak díky za opravu, bylo nám to takhle dodáno...
V
19. 02. 2015 | 10:16:50
+1 | -0

Foto - Fallgrapp

To foto oznacene ako Fallrapp, Fallgrapp nie je (orker sediaceho Juresa).
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika