Australští Sheppard přijedou do Prahy

Australští Sheppard přijedou do Prahy

01. 04. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Sheppardovi jsou členové rodiny, která ve své rodné Austrálii zhmotnila svůj hudební sen. Kapela, v jejímž jádru stojí sourozenci George, Amy a Emma Sheppardovi, urazila pořádný kus cesty. 
Od skládání písniček na terase svého domu až k vítězství v australské hitparádě nad megahitem Pharrella Williamse „Happy“ se svým hitem „Geronimo“.
 

Jejich příběh začal dva tisíce mil od Brisbane v tropickém ráji Papuy – Nové Guiney, kam se rodina přestěhovala se svým otce – právníkem. Už od prvního dne je hudba obklopovala. Jejich otec je ráno budil nahrávkami Cata Stevense a matka jim zaplatila výuku hry na klavír a hudební teorii. George, Amy a Emma nemohli být pro fungování své budoucí kapely lépe vybaveni.

Sheppard

Sourozenci brzy rozšířili skupinu o kytaristu a producenta Jay Bovinoa, kytaristu Deana Gordona, bubeníka Michaela Butlera a mladší sestra Emma se chopila basové kytary. Sestavu několikrát obměnili, složili téměř 30 písniček a vydupali si schůzku s legendou australského hudebního průmyslu Michaelem Chuggem, který se stal jejich manažerem.

S Chuggovými zkušenostmi a svým nadšením se jim podařilo prosadit – rádia začala hrát jejich první singl “Let Me Down Easy“, aniž by měli za zády velkou gramofirmu.

Skladba “Let Me Down Easy“ se pro Shepppard v Austrálii stala průlomovým hitem, po němž následovala televizní vystoupení s obrovskou sledovaností, čtyřikrát platinové vydání dalšího singlu “Geronimo“. Písnička se stala "Nejdéle indie skladbou #1 v hitparádě v australské hudební historii" a v létě 2014 vydává kapela své debutové EP "Geronimo", které vzápětí dostává zlatou desku. Následovalo jedenácti písňové album nazvané "Bombs Away", které letos vyšlo i v Evropě a i zde slaví ohromné úspěchy.

Sheppard každou svou na první poslech smutnou skladbu dokáží prosvětlit. “I když jsou nějaká témata našich písniček temná, pustíme do nich světlo... “ vysvětluje George.

Zda se sourozencům Sheppardovým podaří prosvětlit kromě písniček také poměrně tmavý Lucerna Music Bar, kam kapela přijede ke svému premiérovému koncertu v Česku, se pražské publikum bude moc přesvědčit 29.června.

Předprodej vstupenek bude zahájen 2.dubna. Vstupenky za 350,- Kč + poplatky budou k zakoupení na www.musicbar.cz, GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal, Eventim a v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. 

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHEPPARD

Pondělí 29. 6. 2015
Vstup: od 350 Kč
Vystupují:
Sheppard (AUS)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika