Colours of Ostrava začíná tento čtvrtek

Colours of Ostrava začíná tento čtvrtek

17. 07. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jedna z nejočekávanějších hudebních událostí roku je za dveřmi. Ve čtvrtek 20. července se rozjede čtyřdenní maratón výjimečných koncertů v zeleném srdci severomoravské metropole.
V první den na diváky v areálu Černé louky čekají koncerty Chinaski, finské Värttiny (ve výjimečném složení s vynikající zpěvačkou Aijou Puurtinen) a kapely Kuličky štěstí. Festival završí legendární Robert Plant a jeho Strange Sensation v neděli 23. července na Colours Music Stage. www.colours.cz

Počet kapel, DJs a divadel se ustálil na úctyhodném čísle 128, v čele s dalšími zahraničními hvězdami jako Salif Keita, Värttinä, Gogol Bordello, Delirious? či The Frames, z domácích pak Support Lesbiens, Monkey Business, Aneta Langerová, MIG 21 a další.

Navíc festival nabídne vůbec největší počet scén v historii: z původně oznámených 8 se jejich počet rozrostl na 12: kromě tradičních Barev na Černé louce, Colours Music Stage u Slezskoostravského hradu a klubech Boomerang a Marley se program odehraje poprvé v kostele sv. Václava (sobota a neděle) a katedrále Božského Spasitele (koncert Stephana Micuse 23. července). Na Černé louce vyroste i zóna Global Station s koncerty, DJs, tématickými performance, graffitti stěnou, fotbálkem a hamaky na ležení. Nově bude řešeno okolí Slezskoostravského hradu: třetí hlavní scéna bude ukryta ve velkém stanu, nádvoří hradu se stane odpočinkovou zónou přes den s divadly (např. divadlo Sklep či Pavel Liška) a večer s DJs Red Bull Music Academy. O taneční afterparty v pátek a sobotu se postará klub Fabric, který bude přístupný návštěvníkům festivalu zdarma.

K programu festivalu bude patřit i nabídka dětské scény s pohádkami, hrami, hlídáním dětí a kinokavárna MOFFOM s videoklipy a hudebními filmy. Ve Stodolní ulici bude znít festivalová hudba kromě Boomerangu i v novém klubu Templ.

Kompletní program s časy a místy je k dispozici na www.colours.cz. Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro do 19. července za 700 Kč, na místě pak za 750 Kč. V prodeji jsou také jednodenní vstupenky, např. vstup na první den s Chinaski a Värttinou stojí pouze 250 Kč, na závěrečný s Robertem Plantem 400 Kč.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika