Krmítko pro (d)uši: Slowmotiondancer - Life is Fine

Krmítko pro (d)uši: Slowmotiondancer - Life is Fine

18. 05. 2015  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
„Proč mě osočujete, nevzdělanci? Nepsal jsem pro vás, ale pro ty, kdož mě pochopí. Jeden z nich vydá za sto tisíc jiných, a dav neznamená vůbec nic.“ Tato Herakleitova slova trefně naznačují, komu je deska Life is fine určena.
Slowmotiondancer // Life is Fine
Bandcamp // 2014


Recenze: Vendula Říhová

Tracklist:
Flip a Coin
Robinson and Friday
I'm Scared of Life
Six Hundred Years
Tear Fell to the Ground
Wikipedia (Kurumba Island)
No Future
Maybelline (feat.VuTru)
Woman Work
Google Maps (Maya Bay)
Cross
Dreams

Bonus tracks:
13. Golden Trophy
14. Song for a Dark Girl

Dominik Gajarský je vskutku renesanční muž – je součástí Palermo a skrývá se i za projektem Slowmotiondancer. Kromě toho jezdí na skejtu, studuje na Akademii výtvarných umění v Praze a vystavuje svá díla. Vydat album na Bandcampu je pro muzikanta dobrý start. Dominik však zašel trošku dál, popustil uzdu své hravosti a album prodává v krabičce s prezervativem. Pokud si krabičku koupíte, najdete v něm vedle kondomu také download kód. Při čtení tracklistu vás jistě potěší fakt, že si spolu s albem stáhnete i dvě bonusové písně.

Slowmotiondancer - Life is Fine (Pavel Kašík)

Po úvodu celé desky - ‘Flip a Coin‘ se zaposlouchám do první písně – ‘Robinson & Friday‘. Skladba vyskládaná na melancholických linkách předesílá, že celé album popluje pomalu a jistě k obzoru melancholie. Ač se snaží ukázat, že život není černobílý. U některých písní, vezměme si třeba ‘Gogole Maps‘ (krásně ironická, ach) zjistíme, že slova nejsou třeba.

Bonusový track ‘Golden Trophy‘ je táhlý, takřka nekonečný. Když zavřu oči, jedu v kabrioletu po Route 66, vítr mi čechrá vlasy, na nose mám černé brýle, v kufru mrtvolu a za manžela mafiána. Tak trochu tuším, že píseň ‘Song for a Dark Girl‘ je písní labutí. A je to píseň pro černou labuť - ty kytarové rify, ty za to můžou. Netrvá to ani dvě minuty, záhy je po všem.

Pomalé tempo, žádný spěch, syntezátory a Dominikův hluboký hlas jsou hlavními stavebními kameny desky Life is Fine. Je to jako loupat cibuli – čím blíž jste uvnitř podstaty, tím spíš roníte slzy. Slowmotiondancer nechá nahlédnout pod každou slupku života, aby vás v zápětí překvapila pořádná dávka sarkasmu a nadsázky. Nepřipomíná vám svým projevem mladého Nicka Cava?

Hodnocení:
Vendula: 6/10
Marek: 7/10
Jakub: 8/10
Martin: 7/10
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KRMÍTKO PRO (D)UŠI

Pondělí 8. 4. 2019
Vystupují:
Novinář Martin, DJ Iob aka Eib (Marek), Majitel obchodu Jakub, redaktorka Vendula
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika