Kalendář koncertů 6/2015

Kalendář koncertů 6/2015

01. 06. 2015  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
V červnu se naplno rozjíždí festivalová sezóna a klubovek bude postupně ubývat. I tak ale tenhle měsíc nachystal pár slušných koncertů: skvělí Trail of Dead přijedou s novou deskou, časopis Full Moon oslaví 5 let, na Sedmičce zahraje čínská nezávislá kapela a taky přijede Dälek. Co víc si přát.
7.6. …And You Will Know Us by the Trail of Dead (Futurum, Praha)
Američtí Trail of Dead nedávno oslavili 20 let. Jejich poslední pražský koncert proběhl ještě před vydáním poslední desky IX – ta je další prudkou žánrovou zatáčkou v jejich dvacetileté kariéře. Tedy, možná ne tak prudkou, jak se zdá, kluci se vracejí do poloviny svojí kariéry a brnkají na popinovou strunu. A zatraceně dobře. Post-hardcore, který je definoval dřív (ještě pražský koncert z r. 2009 stavěl noisové zdi, viz report), je tentam, vévodí frontmanův vokál a chytlavé melodie. Za sebe říkám, proč ne.
 

8. 6. Dan Deacon (MeetFactory)
Tenhle koncert byste neměli vynechat. Dan se ukázal na stejném místě před 3 lety (viz report) a byla to skutečná, pravá a nefalšovaná magořina. Dan si tenkrát seřazoval publikum k tanci a ponoukal do křepčení, což způsobilo nebývalou tančírnu. Znáte to: lidi se půl hodiny ostýchají se pohnout, pak se rozehřejou a začnou tančit a je konec. Dan to ví a publikum si hněte po svém. Tenkrát na motivy úžasné desky AMERICA, teď, předpokládám, budete epileptikovat do rytmu nové Gliss Riffer. Nezapomeňte.
 

11.6. L7 (LMB)
Tohle je koncert pro pamětníky, ale holky z L7 by myslím mohly nejednoho zpívajícího hipstera učit, jak se dělá pravá garáž. Na začátku jejich „slávy“ stál slavný producent Butch Vig (Nirvana), který dohlídl, aby jejich největší pecka, deska Bricks Are Heavy, byla pořádně heavy. To bylo několik let po jejich vzniku, který se datuje někdy do půlky osmdesátek. Dneska jsou holky L7 všechno maminy, které mají za sebou několik šťavnatých výstřelků (tampon v publiku), ale samozřejmě kupu dobré muziky. Jejich kariéry skončila na začátku nového milénia, reunion je tak skvělou příležitostí, jak se vrátit zpátky v čase. Děvčata prý mají pořád velký vztek.

1.6. Dreadzone (LMB) / 2.6. Kosheen (Forum Karlín) / 3.6. Full Moon 5. narozeniny: Vložte Kočku + další / 9.6. Steve Gunn (Strahov 007) / 9.6. Rise Against (Incheba Aréna) / 11.6. Dälek (Podnik) / 12.6. Sbohem a řetěz „50“ (Divadlo Archa) / 15.6. Darkest Hour (Podnik) / 17.6 Alt-J (Žluté lázně, Praha) / 17.6. The Cat Empire (LMB) / 21. 6. New Dog + Aran Epochal (Strahov 007) / 22.6. Carsick Cars (Strahov 007) / 30.6. Eagles of Death Metal (LMB)

Pravidelná dávka toho nejlepšího z hudby: MUSIC SAVES MY SOUL.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BOHEMIAN LIKE YOU: DAN DEACON

Pondělí 8. 6. 2015
Vystupují:
Dan Deacon (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika