Irská písničkářka Soak zahraje v Praze

Irská písničkářka Soak zahraje v Praze

02. 06. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Je jí osmnáct, školu odložila na neurčito a vydala se vstříc hudební kariéře. Rodačka z Irska se chystá na první samostatné turné, na kterém nevynechá ani Prahu. 10. října 2015 v Chapeau Rouge představí Soak svou první desku, která vychází za pár dní.
Bridie Monds-Watson aka SOAK začala skládat už ve třinácti. Podomácku si písničky nahrávala a schovávala do nich všechno, co se styděla říct nahlas. “Vždycky se schovávám za slova”, popisuje proces, který jí vydržel do dneška.
 

Pseudonym SOAK je sloučeninou slov „soul” a „folk” a vznikl celkem nahodile. Přestože zpěvaččinu hudbu zrovna dvakrát nevystihuje, neodmyslitelně k ní patří. „Já vlastně ani nevím, do jakého žánru patřím,” říká. „Asi trochu alternativa, trochu folk,” dodává. V jejích písních je cítit křehkost a nevinnost, zatímco hudební projev je mimořádně vyspělý.
 
Poslední dobou se kolem SOAK rozjel kolotoč událostí – na jednom pódiu vystoupila s Georgem Ezrou, předskakovala Tegan & Sara (se zastávkou v Praze), okouzlila třeba Lauren Mayberry z CHVRCHES a stále častěji ji můžeme vidět na velkých festivalech.

 Album „Before We Forgot How To Dream” vychází 1. června.

Dodal: Kristýna Petrželková, Fource Entertainment s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SOAK

Sobota 10. 10. 2015
Vystupují:
SOAK (Irsko)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika