Kittchen servíruje třetí desku a první klip

Kittchen servíruje třetí desku a první klip

26. 06. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
U vydavatelství Červený kůň vyšla třetí autorská deska hudební skupiny Kittchen nazvaná Kontakt. První týden ve formě placeného downloadu. 3. 7. pak společně s časopisem Full Moon i jako CD.
A zároveň bude možné ji na stránkách www.kittchen.cz stáhnout zadarmo. Vinylová, finální verze alba, vyjde v září a křest proběhne v Divadle Komedie 23. 9. 2015.

V roce 2011 se na internetu objevilo podomácku vyrobené album MENU svérázného hudebníka vystupujícího pod přezdívkou KITTCHEN.
Maskovaného samotáře brzy doplnil kopřivnický multiinstrumentalista Tomáš Neuwerth a další desku RADIO už připravovali jako duo. Album bylo oceněno Andělem v kategorii Alternativní hudba za rok 2013.

Kittchen (foto Andrea Petrovicova)

“Název vymyslel Tomáš Neuwerth a souvisel s plánovaným způsobem nahrávání. Dohodli jsme se, že odjedeme někam na samotu a tam všechny písničky, co jsem doma skládal dohromady z ruchů a šumů na počítači, přehrajeme ve dvou na živé nástroje. Nakonec nám ale trvalo z různých důvodů docela dlouho, než jsme se opravdu setkali a tak nakonec slovo KONTAKT nasbíralo významů hned několik,” říká Kittchen.

“Původně jsme chtěli desku zase vydat prvního května, jako všechny předchozí. Ale nakonec jsme opravdu rádi, že jsme si dopřáli čas. Po roce, kdy jsme se vídali jen na koncertech, jsme se na sebe museli nějaký čas ladit. A tak jsme se na pár nocí zavřeli v gotickém domě v Úštěku, pili litry Clubu-Mate a nahrávali, až se z nás kouřilo. Myslím, že díky tomu jsme se dostali blíž sami k sobě, k jádru těch písniček, ale i k našim osobním příběhům a démonům. A tím jsme si možná otevřeli cestu k mnoha dalším setkáním a kontaktům”

Jako velmi důležitá se ukázala spolupráce divadelní. Kittchen na konci loňského roku připravil zvukovou stopu pro představení KAKADU v Dejvickém divadle. A letos pak pro Divadlo Komedie i hudbu k dokumentární hře ŽENY/ZLOČINY/DOC.

Právě s režisérem Ondřejem Matajem a s herci z poslední zmiňované hry natočil Kittchen první videoklip k písničce ZAMILOVANÝ z nové desky.
 

“Je to pro nás trochu netypická písnička, vlastně skoro lovesong. Akorát jakoby naruby. Ostatně pokud chcete, nejlíp bude, když si to poslechnete sami.”

www.cervenykun.cz
www.kittchen.cz

Dodal: František Řezníček, Červený kůň
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika