Kalendář koncertů 8/2015

Kalendář koncertů 8/2015

31. 07. 2015  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Srpen pomalu předznamenává nabitý podzim. Výhoda letních měsíců je taky ta, že vás nebolí rozhodování mezi simultánními akcemi: dvanáctého v klidu na Interpol, předtím Patti Smith, pak do Brna na Lanegana a nakonec do Jazz Docku na Ezru. A nejen to. Hezky to vyšlo.
8.8. Ought (007 Strahov)
Kanadská čtveřice se ještě pořád veze na úspěchu debutové desky More Than Any Other Day z roku 2014. Nikomu nevadí, že to vlastně žádní Kanaďani nejsou – tihle art-punkoví cápci se seznámili na protest akci proti navyšování studentských poplatků (díky, Pičforku) a o 2 roky přišli s pozoruhodným debutem. Samozřejmě, pokud čekáte „kanady“ ve stylu Metz, raději ani nečtěte dál. Ought jsou na desce jak na jehlách, působí skoro jako by nevěděli, kam se vydat, skladby jsou často pomalé a táhnout se. Pokud jste ale přesně tímhle směrem, dejte jim šanci, na Sedmičce to bude určitě zážitek (ostatně, jak dokládá i záznam z jejich koncertu níže).
 

12.8. The Smith Street Band (Cross Club)
Pokud jste tuhle kapelu, jako já, neznali, jsem rád, že nejsem sám. Vystupovali u nás už dvakrát, tentokrát to bude v Crossu, což je samo o sobě pro punkrockovou kapelu ne úplně obvyklé. Punk-rock je ale v podání Australanů vzdávajících holt Springsteenovi možná moc volné označení. Mezi riffovými pasážemi se zpívá klidně i dost klidně a potichu, skoro melancholicky. No a lákadlem (nebo naopak odstrašujícím případem občanské neposlušnosti) pro vás může být název singlu, který TSSB zveřejnili po úvahách svého premiéra o imigrantech: „Wipe That Shit-Eating Grin Off Your Punchable Face“ 
 

17. 8. The War on Drugs (LMB)
Lahůdka srpna. Po skvělé desce Slave Ambient je Lost in the Dream zatím to nej, co TWOD stvořili. Dlouhou dobu jsem neslyšel lepší otvírák než skoro devítiminutovou Under the Pressure a v nastoupeném gardu se pokračuje i dál. Skladby si nechaly svůj boží dylanovský světobol (musím se přiznat, že to se mi na nich líbí nejvíc), jiné se ale zase ženou dopředu jak transamerican express. Tohle bude koncert srpna.
 

2.8. Vložte kočku (Střelecký ostrov, Praha) / 5.8. Patti Smith: Horses (Divadlo Archa) / 12. 8. Interpol (Lucerna Music Bar) / 13. 8. Halestorm (LMB) / 16. 8. Mark Lanegan (Fléda, Brno) / 18. 8. Shamir (LMB) / 19. 8. Adam Ben Ezra (Jazz Dock)

Pravidelná dávka toho nejlepšího z hudby: MUSIC SAVES MY SOUL.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

INTERPOL

Středa 12. 8. 2015
Vstup: 790 - 950 Kč
Vystupují:
Interpol (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika