Festival Veveří se z návštěvnosti netěšil

Festival Veveří se z návštěvnosti netěšil

24. 07. 2006  |  Autor: Kollba  |  Komentáře (5)
Festival Veveří lákal na německé duo Lexy & K Paula a ti co přišli, neprohloupili. Ale že takových nadšenců přijde tak málo, to jsme opravdu nečekali. Věřte, že jejich show byla jednou z nejpovedenějších, které jsem kdy zažila.
V pátek jsem se vydala kousek za Brno na hrad Veveří. Sluníčko pařilo, počasí se již několik dní nemění, takže samozřejmě pařák jako blázen. Ale to nevadí, protože toto počasí přeje letním festiválkům jako je například Veveří.

Celý den se zde konaly prohlídky malebného hradu, spodní gotické části, takže kdo přijel dřív, měl co na práci. A opozdilci se vydali přímo na party, která byla zahájena v 19 hodin. Když jsem přicházela k hradu, tak za mixákem řádil DJ Tvyks. Řádil je výstižné slovo, protože jsem při cestě zaslechla známou písničku z filmu Krotitelé duchů – Ghostbusters. To mě natolik pobavilo, že jsem zrychlila na tempu své chůze, protože jsem chtěla konečně vědět, jak to tam vlastně vypadá.

Po příchodu jsem byla docela zklamaná. Lidí jen pár a vím, že jako specialita mělo být nasvícení celého hradu, a to prý ještě dokonaleji od minulé akce. No nevím, ale když toto bylo dokonalejší, tak si myslím, že minulé Veveří se konalo v naprosté tmě. Zachytila jsem už jen kousek setu od DJe Tvykse a přišlo na střídání. DJ Maxime začal hrát, lidi tancovali, pili, jedli… no prostě jako na každé party. Ale potom se událo něco nečekaného – asi 10 minut krutého ticha. Tak s tím nepočítal opravdu nikdo. Organizace asi nebyla zrovna nejlepší. Maxime stál bezmocně na podiu a čekal, co se bude dít.Poté se hudba znovu rozezněla, DJ si oddychl a s velikou radostí začal opět hrát.

Poté přišla řada na Southeast. Tito dva namixovali kompilaci pro Veveří. Tento set byla taková příprava na hlavní stars noci. Ke konci tohoto setu jsem už zahlédla německé duo, jak si na podiu chystá své „nádobíčko“, a tak jsem se rychle vydala blíž, abych měla pořádný výhled a prostor.Doteď bylo toto místo takové bys atmosféry.

veveri

Při nástupu Lexy & K Paula se vše změnilo! Sice začali trochu později, ale to si patřičně nahradili zaslouženým prodloužením setu. Jejich start byl neuvěřitelně dynamický, a to také patřičně rozproudilo lidi. Díky komunikaci DJů s obecenstvem se tento set stal nezapomenutelným a nebyl to jen začatek, kdy lidi přiváděli k naprostému šílenství, ale celá hodina a půl jejich výstupu. Zněli zde jejich známé hity jako Dancing, Girls get it first, Vicious love, Freak a Love me baby. Ale co mě velice příjemně překvapilo, byla písnička Every you every me od skupiny Placebo a jiné oblíbené taneční songy.

Po Lexy & K Paulovi nastoupil český Orbith a začala ta samá nuda, jaká byla předtím. Nějak mě všichni připadali ordinérní proti Lexy & K Paulovi.Jak by taky ne! Vždyť na tento set nikdy nezapomenu! Můj názor asi není objektivní, protože jsem tyto němce zaslechla i na Love Parade minulý týden, a tak jsem teď zarytá obdivovatelka stylu těchto dvou DJů.

Projekce také stojí za zmínku, protože se tentokrát povedla. Měl ji na svědomí VJ Kombajn.

Už teď jsem zvědavá na příští Veveří – kdo nám přijede zahrát a pobavit nás a pokud to bude jen z části podobné letošnímu ročníku, mám jasno kam vyrazit.

5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
hmm
26. 07. 2006 | 20:16:23
+0 | -0
A co takhle SOUTHEAST live??
Ondra
25. 07. 2006 | 20:04:02
+0 | -0
Onicem report docela :(
Fidzi
25. 07. 2006 | 19:44:57
+0 | -0
Ser na chybi...Dulezity je co pise:)a je to hezky:)
rema
25. 07. 2006 | 18:52:22
+0 | -0
No jako paradni report...fakt nevim co se ti na nem nelibi....krááááááávo.....KOLLBA RULEZ.....parada:)))
češtinářka
25. 07. 2006 | 13:17:33
+0 | -0
bože, jak můžou nechat negramota psát reporty ? no fuj ... zopáknout shodu podmětu s přísudkem šup šup
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika