Sea a Air již ve středu na EuroConnections festivalu

Sea a Air již ve středu na EuroConnections festivalu

22. 09. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Když řeknete Sea and Air, a přeložíte si to s trochou té fantazie do němčiny, dostanete „ona + on“. Manželská dvojice – německý rocker Daniel Benjamin a řecká tanečnice Eleni Stavros – dokáže učarovat nádherně vzdušnými vokály a schopností hrát během koncertů až na pět nástrojů současně. Nepotřebují samply, vystačí si s akustickou kytarou, cembalem, pedálovými varhanami, bicími a zvonkohrou. 
Hudba dua Sea + Air bývá charakterizována jako atmosférický indie rock s cembalem inspirovaný barokními melodiemi J. S. Bacha a experimentálním berlínským krautrockem. Říkáte si, že baroko už je dneska trochu mimo mísu a že cembalo má svá nejlepší léta za sebou? Podívejte se na live video z koncertu Sea + Air a uznáte, že cembalo se špetkou toho baroka mají i dneska ve světě své místo, když se to umí. A když vidíte, jak Eleni hraje pravou rukou na cembalo, zatímco levou dává druhou čtvrtou na bubínek a Daniel stíhá hrát na kopák, kytaru a ještě skvěle zpívat, pomyslíte si něco o manželské symbióze…
 

Řecká tanečnice folkloru, která musela jako dítě zpívat potají a německý hudební skladatel, který neumí číst noty? Cembalistka, která se bojí létat a kytarista, který se bojí moře? Anebo basistka, která hraje na svůj hudební nástroj nohama a bubeník, který by raději zůstal se svou punkovou kapelou? To vše jsou Sea + Air. Eleni s Danielem se poprvé potkali v kapele Jumbo Jet a poté spolupracovali na Danielových sólo projektech. Už jako Sea + Air předskakovali Sufjanu Stevensovi, Woven Hand, White Stripes nebo Flaming Lips, ale nikdy nezapomenou na magický okamžik roku 2010, kdy přeplněná hala ve Stuttgartu čekající na megalomanské vystoupení Whitney Houston upadla do uctivého ticha a nechala se unášet jejich křehkými skladbami.

Rok na to debutovali albem My Heart´s Sick Chord, na kterém svou hudbu rozevřeli do celé šíře, a vydali se na dvouleté světové turné čítající nyní už přes tisíc koncertů. Jeden v roce 2012 odehráli také na festivalu Colours of Ostrava, kde si svou melancholickou hudbou získali i české publikum.

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS FESTIVAL

Středa 23. 9. 2015
Vstup: od 99 Kč
Vystupují:
BOKKA (PL), SEA, AIR (GR, DE), SUN GLITTERS (LU), FREQUENCY (SK), THE DEVIL´S TRADE (HU)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika