Slipknot potvrzeni na leden do Prahy

Slipknot potvrzeni na leden do Prahy

05. 10. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Když někdo kombinuje hutný a hodně temný metal s prvky hardcore a starého punku, nebojí se do toho všeho ještě na pódium postavit za gramofony diskžokeje, a ještě si navíc oblékne hororové kostýmy, pak to musí být jedině blázen. Jenže americké kapele Slipknot tahle karta vyšla a navíc jí přinesla světovou popularitu.
 
 


Když někdo kombinuje hutný a hodně temný metal s prvky hardcore a starého punku, nebojí se do toho všeho ještě na pódium postavit za gramofony diskžokeje, a ještě si navíc oblékne hororové kostýmy, pak to musí být jedině blázen. Jenže americké kapele Slipknot tahle karta vyšla a navíc jí přinesla světovou popularitu.
 

Všechno to začalo v roce 1995. V městečku Des Moindes ve státě Iowa se dala dohromady partička lidí a společně založili skupinu s názvem Slipknot. Po roce zkoušení a hraní v zapadlých klubech si na vlastní náklady vydali svůj debut „Mate, Feed, Kill, Repeat“. CD vyšlo jen 2000 kusů a Slipknot si jím získali pozornost několika hudebních nakladatelství. Nakonec podepsali smlouvu s Roadrunners Records. Producent Ross Robinson jim pomohl a v roce 1997 začali nahrávat ve studiích Indigo Ranch v Los Angeles. Nějaký čas se kapela ještě přetvářela, aby nakonec představila devět chlápků oblečených v kombinézách a surrealistických maskách. Původní sestavu Slipknot tvořili DJ Sid Wilson, bubeník Joey Jordison, basák Paul Gray, bubeník Chris Fehn, kytarista James Root, samply měl na starosti Craig Jones, perkuse Shawn Crahan, kytary Mic Thompson a zpěv Corey Taylor. Pro někoho je možná devět členů trochu moc, ale jak říká Shawn Crahan: „Celé tři roky jsme měli perfektní docházku na zkoušky. Všichni tam byli načas, nikdo nikdy nechyběl. Naše hudba je tak závislá na každém členovi, že kdyby chyběl jediný člověk, třeba i DJ, už by to nebylo ono.

I ty nejmenší věci dělají skladby takové, jaké jsou.“ Můžeme mu dát jen za pravdu. V roce 1999 vydali tito trochu potřeštění hudebníci CD „Slipknot“ a tím odstartovali tu hrůzu a šílenství, co kapelu doprovází. Alba SLIPKNOT se prodalo víc než 2,5 milionů nosičů a to znamenalo platinovou desku. Pro producenta Rosse Robinsona vůbec první. Po dvouletém vystupování na Ozzfestu, různých festivalech a koncertování v mnoha zemích světa vyšlo jejich další album s názvem „Iowa“. Tohle album je mnohem tvrdší a temnější než to předchozí. Rozporuplné reakce vyvolala další nahrávka „Vol.3: (The Subliminal Verses)“, kterou produkoval Rick Rubin. Slipknot ji představili v roce 2004 naživo v České republice v rámci předskakování Metallice a jejich výtečný koncertní set byl přijat s nadšením. V roce 2008 Slipknot vydali své již čtvrté album nazvané All Hope is Gone, které bylo platinové v USA, Austrálii a Japonsku. Po vydání alba se kapela vypravila na světové turné, které zavítalo i do České republiky. S albem All Hope Is Gone přišla i změna masek a kostýmů. Turné k této desce se zastavilo i v ostravské ČEZ Aréně. Kapela se následně odebrala na odpočinek, během jehož trvání se někteří členové věnovali jiným projektům (Stone Sour, Dirty Little Rabbits, Murderdolls, Will Haven nebo Sid). Basista Paul Gray, který si plánoval budoucnost se superskupinou Hail!, byl 24. května 2010 nalezen mrtvý v jednom z hotelových pokojů v Johnstonu, ve státě Iowa. Okolnosti, které provázely jeho smrt, v té době nebyly bezprostředně známy; pitva podezření, že jeho smrt způsobil někdo jiný, nepotvrdila. Den po jeho smrti absolvovalo zbývajících osm členů kapely - bez masek - tiskovou konferenci po boku Grayovy manželky a jeho bratra, na které vyjádřili své pocity k této tragické události. Dne 21. června bylo jako příčina Paulovy smrti potvrzeno náhodné předávkování morfiem a fentanylem. Kapela s vyjádřením o své budoucnosti váhala a svým fanouškům nabídla v roce 2010 jen DVD (sic)nesses se záznamem koncertu z festivalu Download z roku 2009 a pětačtyřicetiminutový film dokumentující turné na podporu All Hope Is Gone, který je zároveň poctou zesnulému hudebníkovi. V roce 2011 se Slipknot vrátili na koncertní podia, zesnulého basáka při živých vystoupeních nahradil zakládající kytarista Donnie Steele.
Práce na pátém studiovém počinu začala koncem roku 2013, v prosinci téhož roku opouští kapelu dlouholetý bubeník Joey Jordison. Vydání alba.5:The Gray Chapter předznamenaly čtyři singly - The Negative One, The Devil in I, Cluster a Killpop. Po dlouhých spekulacích jsou posily odtajněny - do kapely přichází basista Alessandro Venturella a bubeník Jay Weinberg, nová éra jedné z největších metalových kapel současnosti tak může začít!

Dodal: Petr Novák, Live Nation
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SLIPKNOT

Středa 27. 1. 2016
Vstup: 990 - 1350 KČ
Vystupují:
Slipknot (USA), Suicidal Tendencies (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika