Rakouští HVOB budou hypnotizovat Palác Akropolis

Rakouští HVOB budou hypnotizovat Palác Akropolis

13. 10. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Music Infinity bude 16. října hostit rakouské duo HVOB, momentálně jeden z nejrespektovanějších klubových projektů v Rakousku. Mají za sebou dvě velmi dobře přijaté desky a několik EPček, na nichž představují svoji vizi emocemi napěchované sofistikované taneční hudby. Jejich melancholické tracky míchají zasněný vokál s rovným beatem a uhrančivou atmosférou. 
Naživo doplňuje dvojici ještě živý bubeník a vizuály. Po úspěšném vystoupení na Colours of Ostrava se HVOB (Her Voice Over Boys) zastaví v Paláci Akropolis, kde je při jejich pražské premiéře doplní slovenský elektronický objev Bulp.

HVOB

HVOB se dali dohromady v dubnu 2012 a první společné tracky byly hotové už za pár týdnů. Nahráli je na Soundcloud, kde si jich všiml Oliver Koletzki z berlínského labelu Stil vor Talent a podepsal s nimi smlouvu. První vinylový singl Dogs vyšel HVOB ještě téhož roku na podzim a eponymní debut následoval přesně rok po jejich setkání. Na scéně inteligentní klubové hudby vzbudil velkou odezvu. Dvojice se představila na festivalech Melt! nebo zámořském SXSW a tradiční problém elektronických hudebníků na koncertním pódiu vyřešili HVOB živým bubeníkem i projekcemi, které pro ně vytváří vídeňská vizuální skupina lichterloh. Prestižní německý magazín De:bug je dokonce zařadil na druhé místo svého seznamu nejlepších současných koncertních projektů.

Svůj statut nastupujících hvězd potvrdili HVOB druhým studiovým albem Trialog, které vyšlo letos na jaře a posouvá kapelu do temnějších teritorií. Magazín Vice popsal desku jako „snová kombinace Kid A od Radiohead a Purity Ring na poli minimalistické klubové hudby“. Nebyli by to HVOB, aby desku nepojali také jako audiovizuální instalaci, k níž obraz obstaral vídeňský umělec Clemens Wolf. „Myslím, že je důležité vytvářet hudbu, která se vám líbí. Být nekompromisní a dělat si věci podle svého. Cokoliv jiného nemá smysl a nikam nevede,” vysvětlila filosofii dua Anna, která se věnuje také filmové hudbě. Písničky začínají u ní a rozhodně tak není jen zpěvačkou. Ostatně název projektu HVOB pochází ze zkratky „Her Voice Over Boys“ (Její hlas důležitější než kluci) upozorňující na nedostatek ženských producentek na scéně elektronické hudby.

V roli předskokana HVOB se představí slovenský producent Bulp (Samuel Štefanec), velký objev elektronické scény. Vyletěl jako kometa z podhoubí kolem sesterské značky Deadred/Starcastic a jeho debutové EP Endian z letošního září se určitě zařadí mezi nejpovedenější počiny roku 2015. Tvorba Bulp v sobě mísí klubovou elektroniku s vlivy dreampopu, post-rocku i folku.

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MUSIC INFINITY: HVOB

Pátek 16. 10. 2015
Vstup: 336 - 410 Kč
Vystupují:
HVOB (AT)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika