Reportáž z  Thunderdome a Pandemonium

Reportáž z Thunderdome a Pandemonium

14. 12. 2015  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Dva z posledních zahraničních festivalů Thunderdome: The Die Hard Day a Pandemonium: The Religion, na které jsem se vypravil minulou sobotu, mám za sebou. Oba festivaly se odehrály v hlavním městě Nizozemí v Amsterdamu. Z jednoho festivalu jsem byl honě nadšen a z toho druhého na opak zklamán. Proč?
K tomu se dostanu k článku později. Ale jedno teď vím jistě! Moje zahraniční festivalová sezóna byla ukončena se vší parádou!

Hardcorových festivalů je spousta, zvláště v Nizozemsku, ale jen na jeden z nich se nedá jen tak zapomenout! A tím je  Thunderdome! Styl života, vyznání, víra a oddanost! To je přesně to, co vystihuje Thunderdome. Jen jeden z mnoha eventů, za posledních 20 let, se může pyšnit, tím že ho následuje i po jeho ukončení zástup fanoušků! Po tom co Thunderdome ukončil své působení na scéně, svou poslední párty – The Final Exam 15. Prosince roku 2012 v Amsterdam Rai Aréně uběhly necelé tři roky. Přesto, i po té době má Thunderdome svůj zvuk a své fanoušky!

Thunderdome: The Die Hard Day
Na odpoledne, 5. prosince bylo naplánováno vydání 4CD kompilace společně se setkáním fanoušků kolem Thunderdomu v amsterdamském klubu Melkweg a akce nesla název The Die Hard Day. O mix kompilace se postarali Darkraver & DJ Vince, Hardcore Italia a Unexist. Kompilace obsahuje studio album od Mc Da Mouth Of Madness. Na akci se dalo dostat jen skrz pozvání anebo mít štěstí a stihnout si včas koupit lístek. Já jsem měl to štěstí, že jsem byl mezi pozvanými díky Leon Hoeks aka JDA.

Na odpoledne v klubu Melkweg byly připraveny celkem tři stagee, kde se představilo více jak 30 umělců. Převážně se hrál Early hardcore, ale zastoupení našel Industrial, Uptempo a Dutch Core. Ten kdo si chtěl popovídat s tvůrci, legendami anebo přímo bohy z Thunderdome, měl možnost v zasedacím sále, kde byla volná diskuze. Tvůrci byli ve složení Irfan, Duncan, Eric a Denis. Legendy byly prezentovány jmény jako je Drokz, Promo, DaY-mar, Da a Mouth of Madness. A božskou seanci vedli Gizmo, Buzz Fuzz a Waxweazle. Jedinou nevýhodu tohoto setkání bylo to, že celá diskuze byla v Holandštině. Naštěstí díky mým známým - Dionovi a Michaelovi jsem měl část diskuze simultánně tlumočenou.

To co bývá na zahraničních festivalech opravdu skvělé, je perfektní organizace. I když si kluci Duncan, Eric a Denis na delší dobu od pořádání vzali volno, tak bylo vidět, že dotáhli vše zas do skvělého konce a nic neopomněli. Počínaje merchandisingem, který byl v budově před vstupem. To jsem jednoznačně uvítal, že jsem nemusel jít na dvakrát k lockerboxu! Pak přistavený přívěs od kamionu, kde byly lockerboxy – bezproblémové uložení zimního kabátu jsem opravdu uvítal! No a pak bezproblémový vstup – kontrola byla důkladná, ale po událostech z listopadu se není čemu divit!

Akce začala úderem druhé hodiny odpoledne. Díky pozdnímu vstávání a řešení vstupu na večerní akci jsem dorazil chvíli před třetí hodinou. Právě včas abych hned zaplul do Die Hard Theater, kde svůj set odehrával D-Passion. Na něj navázal N-Vitral. Poté jsem se přesunul do Thunderdome CD Release Area, kde hráli kluci z Hardcore Italia: The Stunned Guys, Mad Dog a Art of Fighters. Mezi tím jsem na chvíli zaskočil na DJ Mag Playground, kde hrál JDA a Promo. V době od pěti do třičtvrtě na šest jsem si poslechl Album showcase v podání Da Mouth of Madness. Do konce zbývala necelá hodina a já nevěděl kam dřív. Nakonec jsem to poskládal Meccano Twins, Rob Gee a Unexist. Všichni tři m výrazně potěšili. Zvlášť tedy Rob Gee díky své bláznivé stage show!
 

Thunderdome patří mezi ikony hardcoru, o tom není pochyb! Toto speciální vzpomínkové setkání za návštěvu rozhodně stálo, a já sám jsem rád, že jsem se toho mohl zúčastnit! Po hudební stránce jsem se bavil od začátku do konce. Tohle byl bezpochyby ten nejlepší event tohoto roku, i když byl tak krátký! Myslím si, že to bylo opravdu vydařený konec sezony!

Večer jsem zavítal ještě na Pandemonium: The Religion v nedaleké Sporthallen Zuid. Tento event má na starosti pořadatelská agentura Cyndium. Po hudební stránce to měli výborné, ale po té organizační jsem vyloženě trpěl. Abych se dostal do haly, tak stačilo na pravé zápěstí lihovou fixou napsat písmeno G. Kontrola byla taková, že kdybych měl v batohu cokoliv, tak jsem to bez problému pronesl. A fronta na bar byla snad nejhorší co, jsem kdy zažil. Bar o délce okolo 30 metrů obsluhovali jen 4 pracovníci. Takže čekat na pivo hned po startu akce znamenalo zdržení do 10 minut. Merchandisingem mě vyloženě zklamali, nejen že byl malý výběr, ale kvalita triček byla … no taková, že i materiál na tričko bych já zvládl vybrat lepší. Kam jsem se podíval tak to prostě nebylo ono! Lockery byly umístěné venku a ještě na ně byla fronta. Žetony se měnili na pár místech, kde zase byla fronta. Šel jsem na bar – fronta, šel jsem na záchod – fronta. Šel jsem na stage – fronta. Prostě fronta kam se člověk podíval.

Pandemonium: The Religion

Kvůli negativním zkušenostem jsem na párty nejel. Jel jsem za hudbou a tu, jak jsem řekl, jsem si užil. Vybírat bylo z čeho. Začal jsem na Nocturnal stage, kde se hrál frechchore. U pultu stál můj známý Mycotoxine společně s Zyklon, tak jsem neváhal ani chvíli je zajít pozdravit. Pak jsem se přesunul na hlavní stage Pandemonium na early hardcore, který zněl od pánů LeviathanPainbringer. Pak jsme to vzal přes Paradox s millennium hardcore a Sei2ure & Synapse. Následoval přesun na Falcon s uptempo hardcore v podání od N-Vitral. Povinností bylo navštívit Chamber Of Terror, kde hrál Drokz společně s  Mithridate. Do konce párty jsem střídal jen tyto zmíněné stage, kde jsem si vychutnal sety od The Punisher, Andy The Core společně s Meccano Twins a Radium vs. The Braindrillerz.

Na Nocturnal stage jsem zažil asi jedno z nejlepších zahraničních vystoupení našich domácích splašených koňů - Hungry Beats. Kluci tam z toho doslova a do písmene udělali kůlničku na dříví! Na millennium hardcore jsem si užil set od DaY-már, Tieum a Unexist. A jak se říká konec dobrý, všechno dobrý! A jak je pomalu tradicí, tak končím vždy s Noisekickem na terror stage. Unavený ale spokojený jsem opouštěl Amsterdam. Jsem zvědavý, co přinese příští rok!

Rád bych upozornil ještě na pátek 18. Prosince, kdy na pražském výstavišti EXPO proběhne již dvanáctý ročník X-massacre. Hlavním lákadlem pro mě bude jednoznačně hard stage, kde vystoupí Andy The Core, Tieum,Bit Reactors, Sei2ure The Anunnaki a jako headliner Dr. Peacock. Chybět nebude ani Suburbass, který se představí svůj nový hardcore projekt Wolfenoiz, dále nejúspěšnější český projekt Hungry Beats, nadějní Hardcore Fuckers a konec party důstojně obstarají Ychy, Mephisto, Maniak a Dexide. No prostě taky jednou pro kvalitní jména z Hard Dance music nebudu muset cestovat víc jak 10 hodin v autě.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PANDEMONIUM

Sobota 5. 12. 2015
Vstup: €50
Vystupují:
Bike, Buzz Fuzz, Cek, Dana, Delta 9, Frantic Freak, Leviathan, Miss Zelda, Painbringer, Placid K, Promo, Rob Gee , Ruffneck, The Outside Agency, Vince, Live: Hitmachine, MC: Axys, MC: Da Mouth of Madness, Amada, Amnesys, AniMe, Art of Fighters, Catscan, DaY-már, Korsakoff, Miss Hysteria, Nico & Tetta, OMI Spain, Ophidian, Pandorum, Sei2ure, Synapse, The Stunned Guys, The Viper, Tieum France, Tommyknocker, Unexist, MC: Axys, MC: Jeff, Johnny Napalm, Mycotoxine, Radium, Randy, Sirio, The Sickest Squad , The Speed Freak Germany, Zyklon, Live: Hungry Beats Czech Republic, Live: Marcus Decks, Live: Progamers France, Live: The Braindrillerz , Aggressive, Andy The Core , Bartoch France, Cryogenic, Dave Dope, F. NøIzE , Hardbouncer, Meccano Twins , Repix, Spitnoise, The Punisher France, Wars Industry Belgium, Live: N-Vitral, Akira, Dano, Drokz, Mithridate, SpeedFolter, SRB, The Hitman, The Kotzaak Klan, Tripped, Live: Deterrent Man, Live: Noisekick, Live: The Destroyer, EddyHardcore, Hades, Putty, Ruffryder, Stylo, Terminal, Tha Nouky, The Cambion, The Raver, UniX Clan, Winnaar contest
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika