Com Truise předvede v MeetFactory retrojízdu jedničkami a nulami

Com Truise předvede v MeetFactory retrojízdu jedničkami a nulami

22. 01. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ani ne šeptem, zatím pouze v náznacích se mluví o nové, třetí desce chillwave solitéra Setha Haleye a.k.a. Com Truise - poslední album "In Decay" vyšlo v létě 2012 a čekání zkrátilo pouze EP "Wave 1". Zkraje nového roku se ale Seth vrací do Evropy a po čtyřech letech také do MeetFactory.
Estetiku osmdesátkových videoherních arkád mezitím poladil k dokonalosti, takže se bude na co těšit.
 

Airliner, Sarin Sunday, SYSTM nebo právě Com Truise – newyorský rodák Seth Haley se nerad nudí, o čemž svědčí kromě prostého výčtu jeho hudebních alter eg také fakt, že všem projektům, pod kterými je podepsaný, vtiskl tento původní profesí grafický designér také osobitou vizuální podobu. V případě Coma Truise, jehož hudebním trademarkem je roboticky znějící syntetizátor, jde o nezaměnitelný design postavený na retroestetice osmdesátkových videoher.

Hudební naturel, pro který bývá Haley přirovnáván třeba k dvojce Ford&Lopatin, se naplno projevil už v půlhodinovém EP Cyanide Sisters, které vyšlo v roce 2010 u labelu AMDisc. Synth-robotického astronauta si záhy pod svá křídla stáhlo vydavatelství Ghostly International (HTKR, Tycho), kde Comu Truisovi vyšel o rok později dlouhohrající debut s názvem Galactic Melt a v roce 2012 pak také druhá studiovka In Decay. Robotický sound plný analogových textur, sci-fi zvuků a jednoduchých discobeatů, který Haley popisuje jako “slow-motion funk”, udělal z dosud nepříliš známého producenta jednoznačnou hvězdu osmdesátkového hudebního retrovesmíru.

Loni vydané EP Wave 1 tuto pozici jenom potvrdilo. Jako vesmírná loď hyperprostorem z něj do sluchátek klouže chytře komponovaná porce syntetizátorových ploch, videoherních podkladů a záměrně zpomalových beatů, která dokonalým způsobem navazuje a rozvíjí retroodkaz nedávné hudební minulosti. Na intergalaktickou cestu časoprostorem se můžete s Comem Truisem vydat už v úterý 26. ledna od 20:30 ve smíchovské MeetFactory.

Více informací:
comtruise.com
soundcloud.com/com-truise

Vstupné:
350 Kč na www.meetfactory.cz
350 Kč (+ případné poplatky) v ostatních předprodejích
450 Kč na místě

Předprodeje:
Ticketportal, Ticketpro, GoOut.cz & www.meetfactory.cz

Koncert pořádá MeetFactory o.p.s. ve spolupráci s FKDM o.s.

Dodal: Šárka Maroušková, MeetFactory
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BOHEMIAN LIKE YOU: COM TRUISE

Úterý 26. 1. 2016 až Úterý 26. 1. 2016
Vstup: 350 Kč
Vystupují:
Com Truise (US)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika