Český dj startuje pravidelnou underground techno show na Ibiza Global Radio

Český dj startuje pravidelnou underground techno show na Ibiza Global Radio

03. 02. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mezi hvězdy jednoho z nejvlivnějších rádií světa, Ibiza Global Radio, se zařadil i dj Nuff, vlastním jménem Jiří Stabla. Český Tech-House/Techno DJ, který se hudbě věnuje už od roku 1999.
To se nikomu v Česku v historii hudby nepovedlo. Český DJ startuje svou pravidelnou hudební show na jednom z nejrespektovanějších rádií. Své pořady na Ibiza Global Radio mají například Carl Cox, Marco Carola a nejlepší dýdžejové na světě, nebo např. nejznámější klub světa Pacha Ibiza. Jde o nejposlouchanější radio online.

Nalaďte si rádio Ibiza Global.

dj Nuff

„Allergen není nový pořad na Ibize, kdysi jsem ho vysílal pod záštitou jedné agentury, která se mi starala o aktivity na ostrově, ale nepřinášelo to slíbené ovoce, které mělo, a rozhodl jsme se udělat Allergen se svým jménem a sám,“ říká Nuff, bývalý dýdžej Hugo Toxxxe, který u nás vyhrál cenu Anděl.

Životní styl DJ Nuffa výrazně ovlivňuje i hudbu, kterou hraje. Je vegan, zajímá se o legalizaci konopí a jeho léčivé účinky a cizí mu nejsou ani nejnovější technologie. Navíc už skoro rok žije na Ibize, která je jedinečná svým vztahem k taneční hudbě. Za poslední rok si zahrál v několika nejpopulárnějších klubech planety právě na španělském ostrově.
„Je jedno, kdo jste ve světě, na Ibize je důležité se prosadit a prokázat svoje kvality,“ vysvětluje a doplňuje: „Je to Mekka taneční hudby, kam se chtějí dostat DJs z celého světa, vlastně všichni dýdžejové. Jsem první z Česka i Slovenska, kterému se povedlo se do tak významného rádia dostat.“

Z malého města do největších klubů světa
Nuff pochází z Havířova a do České republiky se pravidelně vrací. Hraje několikrát ročně v moravských i českých klubech a pořádal zde už i své populární party Allergen, které se zrodily na ostrově. Soukromé jachty a prostorné vily vyměnil za velké kluby, což více vyhovuje českému publiku.
„Allergen je na Ibize čím dál více zavedeným pojmem. V Česku je to jiné, ale atmosféra je stejně luxusní a zážitek si návštěvníci odnesou nenapodobitelný,“ popisuje. Velký problém českých klubů je podle něj jejich ozvučení, které může srovnat s nejlepšími ibizskými místy: „Do klubů patří prvotřídní technika. Podání hudby dělá víc než polovinu zážitku z jejího poslechu a právě v tom se má česká scéna ještě co učit.“

Minimalismus v hudbě…
„V loňském roce se mi podařilo se více prosadit ve světě dýdžejingu a letos se do toho chci opřít ještě víc. Snažím se víc proniknout do minimal music. Hledám inspiraci mimo jiné v přírodě, se kterou mě pojí jak můj životní styl, tak každodenní život na ostrově. Minimal svým způsobem působí až meditativně a zároveň nabíjí energií,“ říká. Minimalistické pojetí rytmu, harmonie i variací v dlouhých časových úsecích jsou tak ke slyšení v jeho energetických setech.
 

„Vybírat do tak zvučného rádia, jako je Ibiza Global Radio, sety, je opravdu nelehký úkol a jsem rád, že mi budou asistovat dýdžejové z UK a Ibizy. Jako svého hlavního sound pomocníka jsem si plácl s dj Lekno, který je nyní jeden z nejdůležitějších zvukařů na ostrově a stará se o významné podniky: Mambo Ibiza, Cava, Villa Mercedes a další,“ říká Nuff. Moderovat pořad bude David Moreno, který je svým hlasem zaručeně nejznámějším španělským speakerem a i tady nyní Nuff získal silný archetyp.

Přesto se neodvrací ani od vinylů, klasického techna nebo elektronické hudby - ovšem s osobitým a světovým zvukem. K tomu mu pomáhají i technologie, které rád využívá. „Bez sluchátek a telefonu téměř nevyjdu z domu. K zachycování zvuků na stovky metrů používám ZOOM, na cestách využívám i GoPro, sluchátka si vybírám bezdrátová, nejlépe Bose. Nedám dopustit na Sennheiser HD 25-1 II,“ říká.

…maximalismus v životě
Legalizace konopí je pro něj velkým tématem nejen osobním, ale také obchodním. Založil značku Carun, se kterou se dostal už na více než 20 trhů po celém světě. Naposledy podepsal smlouvu pro prodej přírodní kosmetiky a potravin s obsahem výtažků z legálně pěstovaných odrůd konopí v USA. „Léčivé účinky konopí znalo lidstvo tisíce let před námi a já chci jen navázat na tradici, kdy hledáme pomoc v přírodě, ne chemikáliích. Přestože mi práce v businessu zabírá opravdu hodně času, jsem rád, že si můžu vyčistit hlavu hudbou,“ vysvětluje.

Jeho životní styl je pro něj stejně charakteristický jako přístup k muzice. Ale dopřát si chce co nejvíc toho nejlepšího. „Spím přibližně tři hodiny denně, abych stihl vše, co chci. Mám spoustu nápadů, které chci realizovat. Životní energii mi v rovnováze udržuje veganství a pravidelný trénink MMA a taky důvěra v pozitivní účinky konopí,“ popisuje. Život v rovnováze s přírodou ale pro něj neznamená odpírání si prožitků, naopak.

Díky svému talentu hraje na místech jako: Space Ibiza, Privilege Ibiza, Bora Bora Ibiza, Café Mambo Ibiza, Nikki Beach Ibiza, Chervilo Club Bulgari, Roxy, SaSaZu Czech Republic, or at amazing festivals like Pleasure Island Festival, Beats For Love Festival, Apokalypsa Festival a mnoho dalších.
Sdílel pódium se slavnými umělci jako: Jospeh Capriati, Chris Liebing, Marco Bailey, Oscar Mulero, Speedy J, Umek, Adam Beyer, Cari Lekebusch, Dustin Zahn, Johannes Heil (live), Joey Beltram, Marko Nastic, Agent, Dave Clarke, Rush a další.

Více než 10 let hrál na ulici Stodolní a v mnoha populárních českých klubech.

Hudební kanál a video: https://youtu.be/GGx39Nzl710

Dodal: Mgr. Pavel Kašpar , kasparpr.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika