Roxy a NoD proti stupňujícímu se násilí

Roxy a NoD proti stupňujícímu se násilí

10. 02. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vzhledem k událostem minulého víkendu, jejichž vrcholem byl žhářský útok na sociální a kulturní centrum Klinika, jsme se rozhodli vydat společné prohlášení jako subjekty, které se podílejí na kulturním životě v naší zemi.
Jsme více než zneklidněni skutečností, že politicky motivované násilí a výhružky začínají být v České republice praxí, která je nejenom přehlížena, ale některými politiky podněcována.

Prostory ROXY a NoD jsou otevřenými místy, kde se setkávají a propojují lidé bez rozdílu barvy pleti, vyznání či politické a ideové orientace. Právě proto je našim cílem společnost spojovat a považujeme za povinnost postavit se tendencím, které nás v současnosti rozdělují a jsou tak i příčinou extrémního chování. 

Žádáme politiky, aby zabránili rozdělování společnosti a nevytvářeli obraz „vnitřního nepřítele“. Žádáme je, aby řekli důrazné NE současné agresivitě a násilí. Žádáme odpovědné složky státní správy a policie, aby řádně vyšetřily všechny násilné útoky i výroky, které je podněcují a které odporují platnému právu. Nechceme, aby situace přerostla do fáze, která připomíná období třicátých let minulého století. 

Vyjadřujeme naději, že pachatelé útoku budou odsouzeni a potrestáni. Zároveň oceňujeme všechny, kteří útok odsoudili a snaží se ve společnosti stavět mosty a překonávat obavy a nenávist

Prohlášení společně podporují ROXY, NoD a Linhartova Nadace. Jste velmi vítání připojit se nebo i jen sdílet toto prohlášení.
Team ROXY/NoD


Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DETROIT SWINDLE

Pátek 26. 2. 2016
Vstup: od 200 Kč
Vystupují:
Detroit Swindle (NL)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika