Reportáž z Kolektiv Turmstrasse

Reportáž z Kolektiv Turmstrasse

11. 02. 2016  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (1)
Není to tak dávno, co pražský etablovaný klub Roxy avizoval nový zvukový aparát. Když krátce poté ohlásil první zajímavé jméno nového roku – Kolektiv Turmstrasse, byl to důvod se po delší pauze do klubu vydat. A nelitovala jsem.
Když slaví narozeniny česká legenda house music, lze očekávat kvalitní mejdan. DJ Tráva (51) si pro tuto příležitost pozval německou dvojici Kollektiv Turmstrasse. Kdo si koupil lístek v předprodeji, neprohloupil, jelikož pár týdnů po oznámení akce hlásil klub beznadějně vyprodáno. Překupníci s lístky měli žně, ještě v den pořádání koncertu se našlo mnoho lidí, kteří za lístek nabízeli i čtyřnásobek původní ceny. V den konání akce vystoupila Roxy s prohlášením, že Christian, jeden z členů Kollektiv Turmstrasse, nebude moci kvůli soukromým okolnostem vystoupit. Fanouškům to ale dle reakcí nevadilo.

Krátce před půlnocí už byl klub plný a za pánem za pultem byl oslavenec DJ Tráva, který si střihnul set s DJ Ristem. Tráva naplněnému klubu předvedl precizní práci s mixem a těm, kteří ho dlouho neslyšeli připomněl, proč se stal legendou. Když okolo jedné hodiny ráno přebíral otěže Nico, tedy polovina Kollektiv Turmstrasse, neměl již s publikem mnoho práce. Celý jeho set se nesl v duchu překvapivě potemnělého deep housu, housu a tech housu. Na scéně se objevily takové tracky jako je Le Roiův I Get Deep v remixu od Late Nite Tuff Guye nebo Free od Isis Grahama v remixu Matta Caina. Svou show zakončil hitovkou Sorry, I’m late, čímž si vysloužil od skotačivého publika aplaus. 

Nica k ránu vystřídal DJ Loutka. My jsme však po několikahodinovém tanci, kdy jsme se prakticky nehnuli z parketu, zamířili domů. Posledním vystoupivším byl se svým setem pro ranní ptáčata Fatty M. Roxy trošku pozměnila dramaturgii, vydala se jiným směrem a je odvážnější. Podíváme-li se na jména, která nám na jaře přiveze, máme se na co těšit. Přijedou například Pan – Pot nebo Kölsch. 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KOLLEKTIV TURMSTRASSE

Pátek 5. 2. 2016
Vstup: 300 - 400 Kč
Vystupují:
Kollektiv Turmstrasse (Diynamic/DE)
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Tereza
09. 09. 2016 | 19:55:52
+0 | -0
O akci nic z článku nevyčtu, snad jen, že autorku bolely nohy a kdy šla spat. ?(
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika