Cigarettes after sex

Cigarettes after sex

10. 03. 2016  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Kolik vám bylo let, když jste si dali poprvé cigaretu po sexu? Mně osmnáct. Chutnala skvěle. Chutnala přesně jako čtvrteční večírek v undergroundu Chapeau Rouge s čerstvou kapelou Cigarettes After Sex.
Kluci vydali teprve šest singlů, ale už měsíc po ohlášení jejich koncertu, hlásil pražský klub beznadějně vyprodáno. To svědčí o tom, že tu máme kapelu, kterou se vyplatí sledovat. Na jednu stranu si troufám říct, že kluci by naplnili čtyřikrát větší prostor, než je underground v Chapeau. Nicméně intimní atmosféra malého sálu dala jejich vystoupení atmosféru bezejmenných zapadlých newyorských podniků (kluci pochází z New Yorku, pozn. red.).

Jejich image vypadá velmi promyšleně, ale přitom působí věrohodně. Každý z nich hraje v kapele určitou roli, a to nejen ve smyslu hudebních nástrojů. Máme zde klávesistu ve vtipném svetru se smyslem pro humor, charismatického frontmana se psím pohledem, drzého bubeníka a drsného kytaristu. A máme tu boyband jako vyšitý. Nicméně jejich hudba je chytrá, promyšlená a jakoby zahalená do opiového dýmu. V textech, i těch, ve kterých se zpívá o lásce, hledejte cynismus, ironii a nadhled.
 

Během večera zazněly písně jako Nothing's Gonna Hurt You Baby, jejíž úvodní slova znějí asi takto: Šeptám cosi do tvého ucha, bylo zvrácené to říkat, ale už jsem to řekl… Dalším zdařilým kouskem, který mělo publikum ten večer možnost slyšet je Affection. Je to píseň o maskách, které nosíme, jak se přetvařujeme, jaké hrajeme se svým okolím (a obzvlášť s těmi nejbližšími) hry. Vedle šesti písní, které během večera zazněli, představila kapela také nějaké své novinky. Máme se na co těšit.

Bezprostředně po koncertě sice kluci zmizeli do backsage. Ovšem jako profesionálové na startu své kariéry se pak vrátili a pobíhali mezi svými fanoušky, rozdávali podpisy a ochotně se fotili. Toho jsem využila a požádala je o rozhovor. Uvolněná atmosféra však způsobila, že jsme mluvili jeden přes druhého, a tak je nahrávka jen nepoužitelnou milou vzpomínkou. Jediná informace, která se použít dá, je ta, že jejich album bude venku v řádech měsíců.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CIGARETTES AFTER SEX

Čtvrtek 3. 3. 2016
Vystupují:
CIGARETTES AFTER SEX (US) + LA CALLE 8: DJ Teddy Ziggy (Nigeria) (dancehall/hip hop/r'n'b)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika