The Kills v rámci své tour zavítají premiérově i do Prahy

The Kills v rámci své tour zavítají premiérově i do Prahy

22. 03. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dámy a pánové, virbl prosím! Americko-britské duo The Kills se představí poprvé českému publiku. V lednu oznámili tour v rámci jejich nově vycházející desky „Ash & Ice“, která vychází 3. června. Zapomeňte na všechno, co jste od nich doposud slyšeli!
Nová deska bude dle jejich slov „completely different“. Určitě ale nebude chybět drzý a sexy hlas Alison, doplněný těmi nejzajímavějšími prvky od edgy, přes post-punk a indie až k dub soundu. 
 

Předprodej bude spuštěn ve čtvrtek 24. března v 11 hodin.

Seznámení zpěvačky Alison Mosshart a kytaristy Jamie Hince je tak trochu osudovým. Ještě, když Alison působila v punk-rockové kapele Discount a Jamie ve více jemnější formaci Scarfo, potkali se náhodou na hotelu. Od první chvíle bylo jasné, že se budou skvěle hudebně doplňovat. Když se Alison vrátila zpět na Floridu, skládali hudbu na dálku a posílali si své nápady přes oceán. Chyběl pak už jen kousek k tomu, aby se přestěhovala do Londýna a tím společně započali novou kapitolu se jménem The Kills, dříve pod přezdívkami VV and Hotel. 

The Kills
 
Hned jejich první EP Black Rooster vydali pod dominantním labelem Domino Records, který v té době ulovil i Franz Ferdinand. Surový garážový lo-fi sound okořeněný trochu přidrzlým, ale lascivním hlasem Alison si brzy získal svůj okruh fanoušků a tak začala dvojice pracovat na nových albech. Každé z nich zní trochu jinak a je znát, že se snaží stále objevovat nový způsob vyjádření. To s sebou přineslo post-punkového ducha, ale i trochu indie hitovky jako je třeba „Last Day of Magic“ nebo „Cheap and Cheerful“ - skladby, které mají na Youtube přes 3 miliony zhlédnutí. Už jen díky této různorodosti je jasné, že The Kills nepotřebují nikoho dalšího - potřebují jen jeden druhého.
 
Po několikaroční odmlce teď následuje čas na popsání dalšího listu knihy. Nejenže je čeká spousta koncertů v klubech a na festivalech jako je třeba Coachella, Pukkelpop nebo Off Festival, ale také mají v plánu support shows pro Jack White nebo  The Black Keys, Krátce po oznámení tour jejich domovský label potvrdil i vydání v pořadí už páté desky „Ash & Ice“. Běhěm její tvorby hledali inspiraci i v dubstepu a raggae a sama Alison se nechala slyšet, že bude “completely different”. Malou předzvěstí toho, jak bude znít, je nedávný release klipu „Do it to death“, který se symbolicky odehrává na hřbitově za doprovodu spousty funebráků. Určitě to ale není pohřbení jejich hudby, ale spíše znovuzrození. Jestli máš The Kills k smrti rád, tohle si nesmíš nechat ujít.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE KILLS (ZRUŠENO)

Neděle 7. 8. 2016
Vstup: od 550 Kč
Vystupují:
The Kills (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika