NOFX a Sum 41 vystoupí v srpnu v Praze na jednom pódiu

NOFX a Sum 41 vystoupí v srpnu v Praze na jednom pódiu

31. 03. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pražské Forum Karlín se 23.srpna promění v dějiště punk-rockového večírku, který svede dohromady NOFX, Sum 41 a Millencolin. Vstupenky jsou od dnešního dne v prodeji v síti Ticketportal. K dispozici je limitovaný počet vstupenek za zvýhodněnou cenu 990 korun při včasném nákupu.
Kultovní formace NOFX vzešla z americké punkové vlny 80.let, která dala hudebnímu světu také např. Bad Religion, Offspring nebo Green Day. Na rozdíl od dvou posledně jmenovaných se ale NOFX vždy drželi undergroundových kořenů, odmítli všechna velká hudební vydavatelství, zakázali vysílání svých videoklipů na MTV či VH1, sporadicky hovořili s médii a když už poskytli nějaký rozhovor, pak s jasným cílem. Jako tomu bylo např. při jejich kontroverzním vystoupení ve slavné talkshow Conana O'Briena v roce 2004, kde ostře vystoupili proti prezidentu Bushovi,
Navzdory silně odmítavému postoji NOFX ke komerčním médiím se prodalo přes 8 miliónů kopií jejich nahrávek, mainsteamová rádia sama zařadila do vysílání jejich singly, jejich alba bodovala v prestižní hitparádě časopisu Billboard  TOP 100 a stali se jednou z nejvlivnějších punkových ikon posledních třiceti let.

NOFX

V loňském roce skupina absolvovala turné k 25.výročí založení nezávislého labelu Fat Wreck Chords, který na podporu punk rockových kapel založil zpěvák NOFX Michael Burkett alias Fat Mike a po skončení šňůry oznámila, že začíná pracovat na nové studiové nahrávce.

SUM 41

Jednou z kapel, která uvádí NOFX za svůj vzor, je kanadská formace Sum 41. Oč později tato pětice oproti NOFX svoji kariéru odstartovala, o to strmější vzestup hned v úvodu nabrala. Její první dlouhohrající album All Killer, No Filler vyšlo v roce 2001 a hned první singl z něj – skladba Fat Lip se setkala s obrovským komerčním úspěchem. Stanula na prvním místě v Billboardu v přehledu „moderních rockových skladeb“ a stala se nejúspěšnějším singlem Sum 41 dodnes. O rok později následovalo album Does This Look Infected? s hity The Hell Song a Still Waiting a první ocenění Juno (kanadská obdoba amerických Grammy) v kategorii „Skupina roku“. Ve stejné sekci byla kapela nominována i o dva roky později, ve vítězství ale proměnila „jen“ druhou nominaci – „rockové album roku“ za desku Chuck. Bez nominací na Juno se neobešla ani následující dvě alba – Underclass Hero (2007) a zatím poslední Screaming Bloody Murder (2011), které kapele vyneslo i nominaci na Grammy za nejlepší hard rock/metalové vystoupení. Toto ocenění bylo o to významnější, že skupina absolvuje ročně až na 300 koncertů a vydá-li se na turné, zpravidla na něm stráví déle než rok.
V tuto chvíli Sum 41 dokončují nové album, které by mělo vyjít zanedlouho.

Večer 23.srpna ve Foru Karlín zahájí punk rockeři Millencolin, které v roce 1992 ve švédském Örebro svedla drohromady záliba ve skateboardingu. Jejich debutové album vyšlo pod názvem Tiny Tunes v roce 1994 a jen o rok později už kapela držela v ruce nabídku od proslulé americké nahrávací společnosti Epitaph, kterou v 80.letech založil kytarista Bad Religion Brett Gurewitz. Millencolin tak nejen stanuli po boku Bad Religion, NOFX, Rancid nebo Offspring, ale okamžitě byli také vysláni na turné po Japonsku, Austrálii a Kanadě i na vyhlášené Warped Tour. Dnes mají za sebou stovky odehraných koncertů po celém světě (Čechy nevyjímaje), řadu ocenění (včetně Swedish Hit Award), několik zářezů v prodejních hitparádách a osm studiových desek. Zatím naposledy se ohlásili na jaře loňského roku s albem True Brew.

Trojkoncert NOFX, Sum 41 a Millencolin se uskuteční pod značkou jednodenních hudebních akcí -  Prague Sounds Good, která vloni zaštítila koncert Dream Theater a Black Star Riders. Pořadatelem je NuCoast Productions.

Více na www.facebook.com/NuCoastCz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PRAGUE SOUNDS GOOD

Úterý 23. 8. 2016 až Středa 24. 8. 2016
Vstup: od 990 Kč
Vystupují:
NOFX, SUM 41, MILLENCOLIN, PENNYWISE, LEFTÖVER CRACK, DONAHA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika