Norské trio Hurra Torpedo opět zahraje v Akropoli na kuchyňské spotřebiče

Norské trio Hurra Torpedo opět zahraje v Akropoli na kuchyňské spotřebiče

01. 04. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hudba se dá hrát prakticky na cokoliv a norské trio Hurra Torpedo vás přesvědčí, že nejlepší arzenál hudebních nástrojů máte přímo doma v  kuchyni. Ledničky, sporáky, pračky, mikrovlnky, mrazáky nebo toastery -  na tyto a další instrumenty vám skupina Hurra Torpedo svým neopakovatelným způsobem zahraje hity Lady Gaga, Bonnie Tyler, Robyn, Pixies a mnoha dalších.
Hurra Torpedo se vracejí do Prahy a vzkazují: "We are not dead, (we just smell bad)"!  
 


Přijďte a zažijete živelnou strhující atmosféru a královskou zábavu, na kterou budete dlouho vzpomínat.

Aby organizátoři vyhověli skutečně netypickým požadavkům kapely, bylo potřeba opět zaangažovat do projektu organizaci Elektrowin, která zabezpečuje zpětný odběr, recyklaci a likvidaci elektro odpadu. Ta dodá na místo činu kromě jiného mrazák s vrchním otevíráním, tři sporáky, pračku s vrchním plněním, sušičku a další technické vymoženosti.  

Hurra Torpedo, trio performerů ve stylových teplákových soupravách se do širšího povědomí dostalo před několika lety, kdy milióny lidí na internetu shlédly jejich klip s kuchyňskou coververzí hitu  Total Eclipse Of The Heart. Záznam norské televize udělal z kapely přes noc internetový fenomén. Hurra Torpedo se představili také v kontroverzních reklamách na obchod s elektronikou, které vysílali v rámci vánoční kampaně české i slovenské televize. Seveřani tam na spotřebičích zahráli a zazpívali koledy Pásli ovce valaši a Poďme bratia do Betléma.

Trio vzniklo na začátku devadesátých let jako součást uměleckého kolektivu Duplex s cílem přehrávat na kuchyňské spotřebiče osmdesátkové popové hity. V roce 1995 si vysloužili pozvánku do norské televizní show Lille lørdag (Malá sobota), v níž divákům předvedli fantastickou předělávku Total Eclipse Of The Heart od zpěvačky Bonnie Tyler pro elektrickou kytaru, tři pračky a sporák. Po deseti letech by asi vystoupení zůstalo dávnou minulostí, kdyby ho kdosi nenahrál na internet. Tři fousáči v sepraných teplákových soupravách mučí s vážnou tváří na pódiu elektrické spotřebiče do rytmů osmdesátkového cajdáku, jehož slova zpěvák deklamuje s bizarním norským přízvukem - to je přesně materiál, z něhož se rodí internetové fenomény. Klip se začal po síti šířit jako lavina a brzy ho shlédl milion lidí. Hurra Torpedo ke svému překvapení začali dostávat nabídky na vystoupení, skladbu promptně vydali na singlu, stali se součástí reklamní kampaně jedné automobilky a poté se vypravili na americké turné, kde vznikl fiktivní dokument The Crushing Blow.

V roce 2006 natočili novou desku Kolossus Of Makedonia na níž se jejich brutálního kuchyňského remixu dočkal i hit Toxic of Briney nebo klasika Pixies Where Is My Mind. Na albu je ale i několik jejich vlastních písní - hravých hříček, které dokazují, že mluvit o nich jako o obskurnosti na jedno použití není spravedlivé. Hurra Torpedo jsou projektem, jež vtipně atakuje naše představy o hudbě a o tom, kde jsou její hranice. Osvobozující spontánní energie, s níž ničí přímo na pódiu kuchyňské spotřebiče a s nimi i popové hity je ironickou pomstou konzumní kultuře. Především je to ale královská zábava. 

Napsali o koncertech Hurra Torpedo:
Plakáty, které oznamovaly, že se chystá nezapomenutelná show, o níž se bude ještě dlouho mluvit, nelhaly ani v nejmenším. A Kristopherovo tetování „Guilty“, které měl na zádech, také nijak neklamalo. Všichni tři členové formace Hurra Torpedo byli vinni ve všech bodech: vytvořili skvělou show, dokázali, že hudba se dá dělat z čehokoli a na čemkoli, a především výborně pobavili publikum.
Lukáš  Košner – Skandinávský Dům

„Ze žádné z kapely, která zahrála na letošním festivalu SXSW v Austinu jsem nebyl tak paf jako z norské spotřebičové kapely Hurra Torpedo. (…) Těžko říct jestli to bylo neúnavné násilů vůči neživým objektům, ujeté sexuální narážky k divákům během přestávek mezi písněmi nebo švihlé oblečení, ale kombinace všech těchto elementů udělala z vystoupení jedno z nejlepších, které jsem v životě viděl.“
Todd Maternowski – Pegasus News 

Tak živelnou atmosféru jsem v Akropoli už hodně dlouho nezažil. Neskutečný kotel.
Sranda. Strhující zážitek. Bravo!

Holy Jay - Rave.cz 

„Odezva od publika byla fantastická. Tihle hoši jsou trochu muzikanti a trochu herci, ale tak či onak umí udělat fenomenální show. Absolutně doporučuji, jestli hrají někde poblíž tak to bude večer na který nezapomenete.“
blog Sun Is High

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HURRA TORPEDO

Čtvrtek 28. 4. 2016
Vstup: od 450 Kč
Vystupují:
HURRA TORPEDO (NO)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika