Plastique oslaví první narozeniny

Plastique oslaví první narozeniny

08. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Je to už rok, co Vás Vectif s Tvyksem pozvali na svou první party pod tímto jménem. Začátky byly drobně rozpačité, nicméně za 12 měsíců si tato party vydobyla zajímavé a výjimečné postavení na naší taneční scéně.
Svoji residenci má dnes Plastique i na Slovensku, chystají se výlety do Paříže, Říma a Antwerp. Kdo, že nás za ten rok na PLASTIQUE navštívil?Prvním hostem byl plzeňský Diome, následovala promotérka a djka londýnské noci Nag Nag Nag Jojo de Freq, poté Deelay a Rec de Weirl z Berlína, Maurizio Cascella a Max Correnti z Itálie, Sci-Fi-Psi, Bruno Ferrari a Joost van Bellen, Plexis a Adam Sky, britští Howdi, Terry Poison z Izraele, světoznámi Coburn, baskytarista New Order Peter Hook, Bulerbyne a Marwin Shamma.

plastique

Příběh Plastique zdaleka nekončí. Jedeme dál. Nejprve ale řádná oslava narozenin, tak jak to má být. Poté co se dali Gerald Mandl & Florian Zwietnig začátkem roku 2002 dohromady, všiml si jich hamburský indie label Enduro, a už v prosinci 2002 servíroval do obchodů jejich debutové EP. Nahrávka vzbudila zájem a věci dostali rychlý spád: první živá vystoupení, první turné, první reakce v tisku, podpořené druhým úspěšným singlem v září 2003. Následovalo mnoho koncertů, první nízkorozpočtový klip “Telekommanda”, který si vysloužil hlavní rotaci na stanici Viva Zwei. Kluci se rozhodli přestěhovat do Berlína a hned záhy dostali nabídku na debutové album, coby první interpreti německé pobočky Mute Records.

Album “Die ganze Kraft einer Kultur” se objevilo v květnu 2004 a spolu s ním se dostavil ohromující úspěch. Díky svým skvělým textům si vysloužili řádnou pozornost německých médií, brzy je začali hrát rádia a v Rakousku zdolali několikrát hitparády FM4. Následovalo turné po Německu, Rakousku, Švýcarsku, Polsku a Holandsku. Vyrazili točit klip do Las Vegas a své turné zakončili skvělou show v berlínském Paláci republiky. Po chvilce klidu se Flo a Gerald vrhli na přípravu druhé desky “Näher am Menschen”, na níž s nimi spolupracovali Moses Schneider a Ben Lauber.

Nové album Mediengruppe Telekommander začalo přesně tam, kde skončil jejich debut, propojili hip-hop, zlomené beaty, retro-synťáky, elektrické kytary, rychlé basové linky a vokály, čímž vytvořili unikátní zvuk na nějž se zdají být specialisty. Skvělé texty, rýmování a vtipné hlášky nenechali fanoušky chladnými a Mediengruppe Telekommander vyvolali řadu zapálených internetových diskuzí.

V současnosti mají venku první albový hit “Sprengkörper” a střídavě na turné křižují Německo, Rakousko a Švýcarsko. Aktuální číslo časopisu Živel s nimi přináší rozhovor, jsou zastoupeni i na přiloženém berlínském 2 CD. A vůbec poprvé zavítají do České Republiky na 1. narozeniny Plastique. Nenechte si je ujít.

www.plastique.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika