Kalendář 5/2016

Kalendář 5/2016

29. 04. 2016  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Květen je tady a bude dobrý. Hooverphonic oblaží Prahu svým novým albem, v 02 Aréně se blejskne Hans Zimmer (!), CocoRosie pohladí v Arše a Lanegan přejede proti srsti v Lucerně. Když si k tomu přidáte Sólstafir, máte květen jak víno.
7.5. Hans Zimmer (02 Arena)
Pro všechny, kteří Hanse ještě neznají, stačí zmínit filmy jako Rain Man, Andělé a Démoni, Interstellar nebo Inception (Počátek) a budete mít jasno. Hans Zimmer je pro soundtracky k filmům něco jako Walt Disney pro animované pohádky: jeho hudební příběhy vás můžou vyděsit, ale zároveň u nich můžete plakat štěstím. Hanz Zimmer – původem Němec – přijede do Prahy v rámci svého prvního celosvětového turné a za doprovodu Českého národního symfonického orchestru zahraje určitě ty největší fláky svojí kariéry. 

22.5. Sólstafir (Palác Akropolis)
Těžko hledat daleko na severu hutnější, ale zároveň atmosféričtější heavy kapelu, než je Sólstafir. Na scéně už jsou zatraceně dlouho – 5 desek je jejich kariéře nejlepším svědkem – ale autor těchto řádků zachytil až poslední desku Ótta. A že to bylo lapení! Nebudu tady vyjmenovávat členy kapely, protože byste si je stejně nezapamatovali a momentálně to není to nejdůležitější. Nejdůležitější je to, že i heavy-metal (aneb „Sigur Rós gone METAL“) zpívaný v jazyce elfů dokáže totálně rozsekat. Anebo si to položme jinak: představte si, že by si česká metalová kapela zjednala ve světě takový respekt, že by ji citovaly americké, německé a kdovíjaké další hudební magazíny. Nepředstavitelné? Nejspíš. Skutečnost v pidizemi jménem Island? Realita – v květnu i v Praze. 

25.5. Hooverphonic (LMB)
Vzpomínáte si na Hooverphonic Presents Jackie Cane? Já ano – belgičtí Hooverphonic byli v té době ideálním doprovodem pro rána obtěžkaná kocovinou, zadumaná a zádumčivá. Uběhlo téměř 15 let a Hooverphonic jsou zpátky, tentokrát odlehčení, radostnější, světlejší. In Wonderland – jejich poslední deska – začíná tak, jako kdyby název odkazoval opravdu na příběh o Alence v říši divů. Dobře známý podpis téhle původně trip-hopové kapely nesou už jen některé skladby (např. Deep Forest), ale posun se celkově povedl a poslouchat se to pořád dá – zatraceně dobře. Jsem přesvědčený, že i živák bude na jedničku.

1.5. Sophia (+ Planety, Dobeška) / 3.5. Selah Sue (Roxy, 4.5. Sono Centrum Brno) / 3.5. Árstídir (LMB) / 3.5. Nonkeen (Palác Akropolis) / 8.5. Lucky Chops (LMB) / 9.5. Lorraine Leckie & Her Demons (Malostranská beseda) / 13.5. Toundra (+ Five Seconds to Leave, klub Famu) / 16.5. CocoRosie (Divadlo Archa) / 19.5. Mark Lanegan (LMB) / 22.5. Kieslowski + Kittchen (KC Dunaj, Bratislava, 24.5.: Jazz Tibet Club, Olomouc) / 25. 5.  AC/DC (Letiště Letňany) / 25.5. Mika (Forum Karlín) / 26.5. Sara Hartman (La Loca, Praha)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HOOVERPHONIC

Středa 25. 5. 2016
Vstup: od 770 Kč
Vystupují:
HOOVERPHONIC (BE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika