V červenci do Prahy poprvé zamíří newyorští We Are Scientists

V červenci do Prahy poprvé zamíří newyorští We Are Scientists

09. 05. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
We Are Scientists, power popová dvoučlenná kapela z Brooklynu v New Yorku, vydala v dubnu své páté album nazvané ‘Helter Seltzer’, které podpoří velkým turné, v jehož rámci 26.7. vystoupí premiérově v pražském Lucerna Music Baru.
Vstupenky za 390,- Kč + poplatky budou k zakoupení od 9.5. v pokladně a na webu Lucerna Music Baru a v předprodejích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu pak za 490,- Kč.

We Are Scientists

Nová deska We Are Scientists vyšla na labelu 100% Records (na CD, digitálně a na limitovaném modrozeleném vinylu) a předcházel jí singl ‘Buckle’, bombastická úvodní písnička z alba.

‘Helter Seltzer’ pro We Are Scientists produkoval jejich bývalý klávesák Max Hart, který hrál poslední tři roky na klávesy v kapele Katy Perry. Nahrávky míchal Chris Coady v Sunset Sound in L.A. – ten získal renomé během spolupráce s takovými kapelami jako Future Islands, Beach House a !!!. Konečného mastering se ujal Greg Calbi (Yeah Yeah Yeahs, Noel Gallagher, Perfume Genius) a letos v lednu byla deska hotová.

Kytarista a zpěvák Keith Murray a basový kytarista Chris Cain o své hudbě říkají: "Napadlo nás, co že jsme to vlastně za žánr. Nejsme punk – snažíme se, aby naše písničky byly co nejhezčí. Nejsme přímočarý rock – náš vkus je na to trochu vyšinutý. Nejsme indie-rock — nemáme naše hlavy vysoko v oblacích. Tak jsme po dlouhém přemýšlení – asi tak deseti minutách a pár pivech – vymysleli svůj žánr - 'Helter Seltzer.'"

“Helter Seltzer” je skvostné album s dramatickou hudbou, ale notně odlehčenou. We Are Scientists vznikli v roce 2005 a hráli na mnoha velkých festivalech (Glastonbury, Reading & Leeds, Coachella, T in the Park), vystoupili v show Joolse Hollanda nebo Davida Lettermana. Jejich prvního alba With Love & Squalor se prodalo přes 150 000 kusů a získalo zlatou desku. We Are Scientists s velkým úspěchem hráli jako předkapela REM, jejich první tři desky produkoval Ariel Rechtshaid, producent Vampire Weekend a Ushera. Hodně času věnují svým videoklipům, které jsou již pověstné.

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

WE ARE SCIENTISTS

Úterý 26. 7. 2016
Vstup: 390 - 490 Kč
Vystupují:
We Are Scientists (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika