Warmup festivalu Lunchmeat nasadil laťku vysoko

Warmup festivalu Lunchmeat nasadil laťku vysoko

06. 06. 2016  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Předminulý pátek se v pražském klubu NEONE konal warmup k festavalu Lunchmeat, který má pověst vizionářské hudební akce pro fajnšmekry. Tomu odpovídala jména umělců, kteří vystoupili v rámci zahřívací party. Vrcholem večírku bylo temné duo Lakker.
Když máte pověst jedné z nejpokrokovějších hudebních akcí v tuzemsku, musí tomu odpovídat také zahřívací kolo. Produkce festivalu vyslyšela přání mnoha z nás a do Prahy přivezli vymazlenou lahůdku z Irska – kluky Daru a Iana aka Lakker. Jejich temná hudba oscilující mezi dub technem industrial technem a minimal technem mi připomněla, že techno sice není všechno, ale zdaleka ještě neumřelo. A dokáže být i pekelně zábavné.
 

HRTL je umělecké jméno brněnského hudebníka Leoše Horta. Mladý talentovaný producent má vydanou první desku. Jmenuje se Hydroxid a je nadupaná experimentálním technem, které přesto nezní jako zvuky z jiné galaxie, na které se nedá tančit. Své první album nám představil rovnou v živém podání. 
 

Irští Lakker do Prahy přivezli své poslední album Tundra. Samo o sobě je velice podařené a sbírá kladné ohlasy napříč fanoušky i kritiky. Ovšem slyšet tracky jako je Mountain Divide nebo Pylon naživo je překvapivě zábavnější, než jsem čekala. Lidí na parketu bylo tak akorát, aby se hustá atmosféra dala krájet a přesto měl každý ještě prostor na zběsilý tanec. 
 

Odejít v klidu domů nám znemožnil A Made Up Sound, který na Lakker navázal tak plynule a nenuceně, že nebýt bouřlivého potlesku, který jednotlivá vystoupení odděloval, mnozí by si změny interpreta nevšimli.  A Made Up Sound je umělecké jméno Dava Huismanse, který má za sebou mnoho vydařených tracků. Není to žádný nováček, vydává od roku 2006, kdy na sebe upozornil taneční peckou Sunday a Late drive. Dave má skvělý vkus a jeho hudební výběr držel tanečníky na parketu takřka hypnoticky. 
 

Podtrženo sečteno – zahřívací kolo Lunchmeat festivalu nasadil laťku hodně vysoko. I když v jeho případě jde spíš o jakýsi kvalitativní standard než výjimku z pravidla. Samotný Lunchmeat festival se v na několika místech Prahy odehraje v říjnu. Už se nemůžu dočkat, s jakým line-upem přijde produkce festivalu. Jsem připravená prošoupat další tenisky.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LUNCHMEAT FESTIVAL 2016 WARMUP

Pátek 27. 5. 2016
Vstup: 100 - 290 Kč
Vystupují:
Lakker [uk] & A Made Up Sound [nl], A Made Up Sound, Nina Pixel, HRTL,Dj Kredenc
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika