Jody Wisternoff posiluje Citadelu

Jody Wisternoff posiluje Citadelu

15. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Sestava Way Out West přijede v podobě Jodyho Wisternoffa s vokalistkou a společně posilují už tak velmi silný Line up Citadely. A že nepřijede spoluzakladatel Nick Warren, by měl zcela vynahradit zářijový Zen v Roxy, kde bude Nick headlinerem.
Již v roce 1997, kdy chytlavá melodie "The Gift" katapultovala na top of the pops, bylo jasné, že se Way Out West stanou více, než "dalším" projektem taneční muziky. Zřejmé to bylo i z toho, že spoluzakladatel Way Out West - Nick Warren, proslulý dj, který vystupoval společně s Massive Attack a v superklubu Cream nabízí něco víc, než průměrný klubový dj. Vokál v podání britské soulové divy Joanny Law ve skladbě "The Gift" si svojí chytlavou, vzdušnou a éterickou melodií získal jak obecenstvo, které nikdy na taneční parket nezavítalo, tak i zpřísáhlé clubbery. Vždyť i v Halifaxu sídlící developer přijal základní melodii "The Gift" a použil ji pro svoji televizní reklamu, a to to v době, kdy Nickovi Warrenovi odmítli odsouhlasit hypotéku.

Tři roky nato, se Nick Warren a jeho kolega Jody Wisternoff vrátili s druhým albem "Intensify" a úvodním singlem, které si opět získalo srdce fanoušků taneční hudby. Album Intensify je velmi nekonfliktně plynoucí sbírkou výrazné house music, která si na povrchu diskrétně zahrává s emocemi a uvnitř uvolňuje divokého koně. Vokál je naprosto ojedinělý a spřádá magické nitě rytmů a éterických hlasů, které spojuje s groovy tvrdšími a více pozemskými. "Jedná se o album taneční muziky", říká Nick Warren, "s tím rozdílem, že má umělecký náboj, který řada jiných tanečních alb postrádá a který prokázali jen ti nejlepší z nejlepších - Moby, Underworld a Chemical Borthers".

29letý Jody Wisternoff, druhá půlka Way Out West, vydal svou první desku když mu bylo 15 - jednalo se o hip-hopový track, který udělal doma společně se svým rapujícím bratrem Sammym. Hlavní náplní Jodyho teenagerovských let, bylo djování na ilegálních raves a produkování muziky ve svém domácím studiu. "Doma jsme měli dohodu, že mám rok na to, abych vydělal děláním muziky peníze, jinak jsem musel k maturitě", vzpomíná Jody. Zpěvačku Ally Kennon, která propůjčila svůj trochu folkový hlas sladce smutné skladbě "Intensify" objevil Jody v restauraci, kde si zpěvem přivydělávala. Emoce v jejím hlase okamžite Jodymu učarovaly, Jody sám o sobě říká, že když se posadí za klávesy "struny na které hraju jsou struny melancholické, vždy se mi tam objeví trochu slz".

Nick Warren představoval v 80. letech jednoho z klíčových djs bristolské undergroundové scény. Cestoval spolu s Massive Attack, jako jejich oficiální dj při jejich turné v USA. Rovněž se stal rezidentním djem v Cream, v současnosti patří mezi nejprominentnější djs na světě, ale přiznává, že raději než doma, hraje v zahraničí, kde lidé ani promotéři nejsou tak usedlí a zaškatulkovaní. I když se stal otcem, zústává elektronická hudba Nickovou největší vášní. Sám říká, že "taneční hudba je mnohem zajímavější a dynamičtější než rock, baví mě dělat zvuky, které nikdo nikdy předtím neslyšel". Že je ostrovní prog-break-downtempo dvojka Way Out West momentálně dobrovolně mimo světla reflektorů a v jejím koncertním diáři jenom prázdné listy, místy počmárané maximálně mobilními čísly fanynek asi víte. Tušíte ale, nad čím oba WOW boys - Nick Warren a Jody Wisternoff momentálně ždímají kapky potu? Zatímco Nick jako už tradičně nedá bez svého parťáka ve studiu ani ránu (a radši obráží kluby napříč zeměkoulí), Jody jarní oblevu strávil nad svým Abletonem, v kterém poskládal slušnou hromádku sólových tracků.

"Rozhodně to neznamená konec Way Out West. Máme s Nickem velké plány do budoucna - chceme v dohledné budoucnosti nahrát další regulérní album a následně vyrazit na rozsáhlou šňůru. Momentálně ale přeci jen dávám přednost sólové kariéře," vypadlo z Nicka v jednom čerstvém rozhovoru. "Mám už pohromadě spoustu nových skladeb, které bych chtěl lidem postupně představovat.. právě v těchto dnech např. vydávám singl "Cold Drink, Hot Girl" u labelu Distinctive a to jen jen začátek. Do konce roku bych rád stihnul i nějakou tu kompilaci." Přestože se Wisternoff na nejnovějším singlovém zářezu držel zuby nehty (s Way Out West prověřeného) melodického progressive stylu, v dalších sólovkách bude údajně už o poznání odvázanější a zaflirtuje si i s jinými elektronickými žánry.

"Poslouchám letos tolik nejrůznější muziky jako snad nikdy předtím a to mě samozřejmě musí nějak ovlivnit, odrazit se v mojí vlastní hudbě. Zbožňuju skladby od Tigy, věci jaké dělají např. Seb Ingrosso, Pryda, stejně tak jako remixy od Suberbass," rozplýval se fanda Beach Boys na život a na smrt/zapřísáhlý vegan v jiné části interview. "Vstřebávám všechny nové trendy jako electro-house nebo minimal, narozdíl od mnoha jiných DJů a producentů se nicméně snažím udržet zdravý nadhled. Konkrétně minimal je třeba fajn, ale přijde mi, že je ho najednou všude až příliš a nespočet minimalových skladeb zní tak nějak zaměnitelně."

Nejžhavější vinyl Jodyho Wisternoffa "Cold Drink, Hot Girl" se stal opět bestsellerem.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika