Tři otázky pro šéfa Hip Hop Kempu

Tři otázky pro šéfa Hip Hop Kempu

15. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Pro někoho je to Babs, pro někoho zcela neznámou osobou. Jmenuje Radek Maliník a již pátým rokem organizuje jeden z největších festivalů v Evropě. Pár dní před vypuknutím této hiphopové události jsme se ho zeptali alespoň na tři otázky, na které zcela otevřeně odpověděl.
Hip Hop Kemp je díky žabomyším beefům na hiphop scéně každým rokem celkem kontroverzní akcí. Proč si myslíš, že tomu tak je?
Na tohle se asi nedá dost dobře odpovědět. Prostě to tak je. Možná je to tím, že Kemp je akce, která všem nakopává zadek, možná si někteří myslí, že by jí dělali líp(ale často právě tihle lidi nedělají nic), možná se někdo dneska ráno špatně vyspal, možná už ho nebaví práce ve fabrice nadnárodní konglomerace a tak ho napadlo pustit se zase jednou do Babse a toho, že na Kempu jen vydělává. Ano vydělává, a co má být, je to moje práce, moje hobby, můj život. Jsem rád, že to funguje, že mě to co dělám rád, i dobře živí. Musel jsem na tom hodně zamakat, aby se Kemp dostal až sem a tu možnost měli všichni, tak ať si nechaj hloupý řeči a sami pohnou zadkem.

Dobře, tak čím bude letošní ročník spešl, kdybys to chtěl obhájit před lidmi, kteří prudí v diskuzích na netu apod.?
Více jak 500 vystupujících, nádhernej areál, kterej jsme pro lidi ještě více vymazlili, podle předpovědi hezký počasí, spousta mladých lidí se společným zájmem na jednom místě, nejlepší atmosféra..tři dny, na který čekám každoročně celej rok. Co vy?

V diskuzích se také často objevuje dotaz, proč je na čtvrteční warm-up party vstup 100 korun, když už lidé platí vstup na Kemp.
Všichni by chtěli kemp týdenní, ale to, že by pak měli za lístek platit třeba 3.000 Kč by se jim určitě nelíbilo. Jenže tak to prostě je. Všechno stojí peníze a to, že areál otevřeme už o den dřív prostě není zadara. Nikoho nenutíme, aby šel dovnitř. Je to jen možnost pro ty, kteří dorazí na kemp o den dříve, aby měli možnost volby. Pokud někoho to kilo vytrhne, v pohodě, může ležet ve stanu. Všichni chtějí pořád víc hajzlů, sprch a dalších věcí, ale nejsou ochotni za to platit, všem vadí sponzoři, ale bez nich by nebylo možný ten festival udělat, aspoň ne tak dobře.

Vem si třeba Splash, se kterým můžeme trochu srovnávat. Mají úplně jiný sponzory, lístek stojí 3x tolik co na Kemp, letos jim přišlo mezi 16.000 - 20.000 lidma a oni prodělali a to se stalo už podruhý. Myslím, že prodělali snad i předminulý rok. Každopádně na jejich stránkách je udělaná sbírka na to, aby byl Splash příští rok znova. Pokud jim lidi nepošlou dost SMS - peněz, tak Splash údajně nebude. Představ si, že bych já chtěl dělat sbírku na Kemp, to by se asi tihle internetoví pisálkové zbláznili.

Lidi hrozně rádi nadávaj a zvlášť tady, v naší zemi. Nikdo z našich návštěvníků ani netuší, že areál každoročně připravujeme dlouho dopředu, letos už dokonce někdy od začátku června. Zase jsme osévali trávou přibližně 6 hektarů tak, aby se jim ve stanech spalo líp, celou tu dobu sekáme, kácíme, upravujeme prostor tak, aby to lidi měli ke vchodu co nejblíž a je mi stejně jasný, že jim zase bude vadit, že musí chodit 500 metrů. Jen pro srovnání - když jsem byl před čtyřma rokama prvně na Splashi, tak jsem šel od auta dobrých 2500 metrů a nenadával jsem, protože je mi jasný, že mejdan pro 20.000 lidí je prostě velkej mejdan, takže není všechno za rohem. Lidi nemají ponětí, co stojí práce bagrů, buldozerů, jeřábů, kolik potřebujeme brigádníků na přípravu, provoz a demontáž, včetně úklidu atd.

Dřív jsem se nad těmahle diskusema dost rozčiloval a snažil jsem se to lidem vysvětlovat. Teď už je mi to celkem jedno, na tohle jsem rezignoval. Nemám čas zabývat se hovadinama. Kdo ví, ten chápe. Kdo neví, nebude vědět nikdy. Kemp je tady, já a všichni kolem mě se ho snažíme udělat co nejlíp a je jen na vás, kde strávíte tenhle víkend vy.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

18. 08. 2006 | 01:15:42
+0 | -0
Sice nejsem priznivcem Hip Hopu, ale tenhle Babs je zdrave nasranej a to je dobre, mluvi pravdu a ucta k nemu:) At se vydari pocasko a hodne uspechu.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika