Festival Echoes představí novou tvorbu Dangera

Festival Echoes představí novou tvorbu Dangera

27. 09. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Festival Echoes už 7. října na Flédě prozkoumá hranice mezi analogovým, digitálním a audiovizuálním světem. Headlinerem druhé edice bude francouzský DJ a producent Danger.
Ten v červnu oznámil start New live tour, na které představí zcela nové tracky i čerstvý refresh své chladně uhrančivé vizuální show. Na říjnových Echoes vystoupí i slovenský Fvlcrvm a čeští Killiekrankie, večer obohatí i přehlídka nejlepších českých live-electronic DJs a VJs.
 

Danger je francouzský hudebník, DJ a producent. Vytváří elektronickou taneční hudbu inspirovanou soundtracky z videoher 80. let. Jeho tvorba je kombinací housu a elektronické hudby ovlivněné zálibou v  chiptune (čipová hudby). Na svých koncertech se stylizuje do postavy Černého mága z počítačové hry Final Fantasy a performuje v černé masce se svítícíma očima. „Franck Rivoire alias Danger je profesionální výtvarník, což se silně promítá do všech jeho vystoupení. Jeho hudební produkce doprovází podmanivá vizuálně-světelná kulisa, vycházející z estetiky osmdesátých let. V červnu Danger tajemně oznámil start nové New live tour, pro kterou slibuje premiéru nových tracků a redesign doprovodné show,“ dodává Marie Butula Cichá z klubu Fléda.

Danger prošel mnoha hudebními vlivy. V dětství se učil na piano a saxofon, hrál v několika jazzových a punkových kapelách, dokud v osmnácti neobjevil elektronickou hudbu. Jeho velkým vzorem zůstává legendární duo Daft Punk. V roce 2007 vydal svou první nahrávku 11h30, která obsahuje jeho vlastní vokály v podobě namixovaných slabik. Do širšího povědomí se dostal díky skvělým remixům La Roux, Black Eyed Peas nebo Estelle feat. Kanye West. V roce 2012 zazářil na open-air festivalu současné elektronické hudby Audioriver v Płocku, kde byla jeho show vyhodnocena jako nejlepší. V roce 2015 svým vystoupením ohromil návštěvníky Colours of Ostrava.

Podzimní Echoes představí několik dalších mladých talentů. Pod tajemnou přezdívkou Fvlcrvm vystoupí Pišta Kráľovič ze slovenské math-popové kapely Nvmeri, jehož sólový projekt je směsicí progresivních žánrů Jersey Club, Footwork a Bass ovlivněných melodickými varhanními skladbami, které hrával jako malý v kostelech po celé Evropě. Atmosféru klubového festivalu si vyzkouší i Fvlcrvmův krajan FuckTags. Lahůdkou bude synth-noise-popový set českého dua Killiekrankie, zahrají i Wire, Buki, Chef, BLQ, Tamgochi Rap, Loew, Rivendel.

Festival elektronické hudby Echoes pořádá klub Fléda. Cílem festivalu je představit nejžhavější zahraniční elektronické projekty a nadějné talenty středoevropské scény. Dramaturgie akce dává také prostor audiovizuálním performance a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby. Festival má letos čtyři edice. V minulosti na Echoes vystoupili například Janus Rasmussen z Kiasmos (IS), HVOB (AT), Slow Magic (USA) či Bokka (PL).

Dodal: Veronika Duchoňová, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ECHOES

Pátek 7. 10. 2016
Vstup: od 350 Kč
Vystupují:
DANGER /FR/, FVLCRVM /SK/, FUCKTAGS /SK/
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika