Murat Kilic z Austrálie v rozhovoru k sobotním Urban Legends

Murat Kilic z Austrálie v rozhovoru k sobotním Urban Legends

07. 10. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Sedmý díl elektronického indoor festivalu Urban Legends je tady! 8. října se v pražském Cross Clubu poprvé představí německý producent Peter Jurgens aka Peter Gun. Line up na poslední chvíli doplnil i australský Murat Kilic.
Ahoj Murate, už je to nějaká doba, co jsi k nám naposledy zavítal. Co nového v Sydney?
Více pravidel, méně klubů – a bohužel upadající elektronická scéna v důsledku přísných licenčních zákonů přijatých před dvěma lety.
 


Když vidím, co píší na Facebook moji kamarádi ze Sydney, jsem z toho většinou v šoku. Je skutečně vaše vláda v tomhle ohledu tak hrozná?
To tedy je, protože současná vláda je směsí fanatických pravicových křesťanů a velkých developerů, kteří neberou žádné ohledy na kulturu a umění obecně. Například jediná noční zábava povolená v klubech po 1:30 ráno jsou buď striptýzové kluby nebo herny.

Sydney přitom vždycky bylo tak tolerantní město, tyhle zákony se mi zdají úplně absurdní. Myslíš, že lidé tyhle změny postupně zkousnou, přizpůsobí se a prostě přestanou chodit na noční akce, tak jak je to třeba ve Stockholmu? Nebo se dá očekávat silný odpor, stávky a tak?
On nějaký odpor vůči tomu už probíhá, ale zatím bez většího dopadu. Jeden z velkých protestů – kterého se zúčastnilo přes 15 000 lidí – proběhl letos v únoru. Výsledkem bylo jen doporučení lehce ty zákony zmírnit, například posunutím zavírací doby z 1:30 na 2 ráno.

Kde vidíš hudební scénu v Sydney za 5 let? Myslíš, že ty sám budeš hrát ve svém vlastním městě už míň často?
Letos jsem hrál v Sydney nejmíň za posledních 20 let. Těch příležitostí je teď poměrně málo. Ale myslím, že do 5 let se undergroundová scéna vzpamatuje, je tam pořád spousta talentovaných DJs a skvělých promotérů, takže i přes ty tvrdé zákony je pořád naděje na zlepšení.

Pojďme se posunout dál. Vypadá to, že tvoje evropská tour je tentokrát opravdu hodně nabitá. Na kterou akci se v Evropě nejvíc těšíš?
Jo, ta věc se Sydney je fakt hodně depresivní, díky za změnu tématu :) Hrozně se těším na set ve Watergatu při východu slunce v sobotu ráno a samozřejmě na hraní v jedinečném klubu Cross v Praze. Ve středu mě pak čeká moje první hraní v Pacha na Ibize, takže mám před sebou hodně dobrý týden!

Spolupracuješ s labelem Stil Vor Talent, který je v ČR hodně oblíbený díky Oliveru Koletzkimu. Jak ses k nim dostal a co můžeme v tomhle směru v budoucnu očekávat?
Je to tak, vydávám svoje věci na Oliverově labelu už řadu let. Jsme výborní kamarádi se všema producentama, co na Stil Vor Talent vydávají, je to super pocit být součástí takové dobré party. Příští rok na Stil Vor Talent zase plánuju něco vydat.

Trávíš teď hodně času ve studiu? Co nějaké zajímavé kolaborace s dalšími muzikanty?
V poslední době jsem udělal několik tracků s Ericem Voltou a taky pár nových věcí pro můj vlastní label Reckless Republic.

A jak to teď s Reckless Republic vlastně vypadá? Slyšel jsem o tvých plánech na jeho znovuvzkříšení.
Jo, label už zase jede, koncem měsíce budeme vydávat nové EP se 4 tracky od různých producentů.

Co tvoje zavedená klubová značka Spice? Plánuješ zase dovést do Sydney nějaká zajímavá jména?
Určitě, děláme teď pravidelné akce v klubu Civic Undergound v Sydney a pracujeme na rezidencích v Melbourne a Brisbane na nadcházející sezónu.

Už je to nějaká doba, co jsi hrál naposledy v Praze. A v Crossu Clubu to bude tvoje premiéra, že jo? Co tě vlastně napadne, když se řekne Praha?
Když se řekne Praha, tak mě většinou na prvním místě napadnou bramborové knedlíky, pivo a DJ Schwa, můj skvělý kámoš, který tam žije a organizuje super akce Komiks!

Rozhovor: Michal Růžička – DJ Schwa
Překlad: Michal Smetana – DJ Slater


Dodal: Jan Kolar alias dj TAZZ
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

URBAN LEGENDS

Sobota 8. 10. 2016
Vstup: do 22:00 zdarma, poté 90,- Kč
Vystupují:
Peter Gun aka Peter Jürgens (DE), Jan2 & Charlie One in Ohm Square Sound Systém, Dj Slater, & Urban Legends feat. U-Prag Drummers, Filip Markes, Schwa, Josef Sedloň, Sonorty, Scifipsi feat. Nidraj EWI4000, Miss B, Biodan & Tazz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika