Cannafest bude největší ve své historii

Cannafest bude největší ve své historii

01. 11. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mezinárodní veletrh konopí a léčivých bylin Cannafest se bude letos konat již posedmé. Termín letošního veletrhu je 11.–13. listopadu 2016 a místo zůstává stejné – Výstaviště v Praze-Holešovicích. Na co se můžete těšit?
Loni se na veletrhu představilo více než 200 vystavovatelů, letos organizátoři počítají se zastoupením 250 firem z 25 zemí světa. „Cannafest s číslem 7 bude zatím největší ve své historii. Z důvodu velkého zájmu ze strany vystavovatelů jsme se rozhodli rozšířit veletrh o jednu výstavní halu. Veletržní dění tak bude probíhat po tři dny ve čtyřech halách s celkovou krytou výstavní plochou 12 500 m2,“ říká ředitel veletrhu Lukáš Běhal.

podívejte se na fotky z Cannafest 2015

Ten také prozradil první jména přednášejících v rámci odborné konference s mezinárodním renomé. Novinky v oblasti výzkumu představí na Cannafestu již tradičně doc. Lumír Hanuš společně s dalšími odborníky věnujícími se problematice využívání konopí v medicíně. Z Izraele do Prahy dorazí například Dr. Yehuda Baruch nebo prof. Oded Šosejov. Účast na veletrhu potvrdili také Janet Sweeneyová nebo Dr. Robert Melamede ze Spojených států, který na veletrhu vystoupí s přednáškou na téma praktické léčby konopným výtažkem. Španělské odborníky bude zastupovat Dr. Guillermo Velasco. Z témat, kterým se bude konference věnovat, lze jmenovat například semináře o využití CBD, o pěstování, právu a legislativě u nás i ve světě či o obchodních příležitostech na americkém trhu.

Vzpomínka na Howarda Markse
„Letos v dubnu nás opustil Howard Marks, který celý život usiloval o popularizaci, využití i legalizaci konopí. Howard Marks neboli Mr. Nice patřil k pravidelným účastníkům Cannafestu – byl to jeden z jeho nejoblíbenějších festivalů, takže se sem rád vracel. Návštěvníci měli možnost několikrát navštívit jeho přednášky a osobně si s ním popovídat. Rádi bychom mu vzdali na veletrhu hold, a to formou ukázek jeho nahrávek. Rovněž připravujeme pietní místo s knihou pro vzkazy,” dodává Lukáš Běhal.

Zábava i relaxace, to je Cannafest
Atmosféru veletrhu dokreslí doprovodný program. Již tradičně se návštěvníci mohou těšit na oblíbenou Vapo Lounge, jejíž hlavním partnerem je společnost o.PEN Vape, kde budou mít možnost vyzkoušet si vapíky z dílen předních výrobců. Stejně jako loni nebude chybět ani úspěšný fotostan nebo dětský koutek, kde mohou rodiče s klidným srdcem svěřit své děti profesionálním chůvám nebo využít kojicí či přebalovací koutek. Muziku a relax nabídne zase Rolls and Smoking Chill Out Zone před Výstavištěm nebo čítárna přímo v centru dění.

Nový e-shop i vstupenky v předprodeji
Cannafest představil koncem prázdnin také nové stránky nabízející průběžně aktuální informace o přípravách a programu veletrhu. Jejich součástí je také novinka – e-shop Cannafest Merchandising, kde si mohou fanoušci tohoto svátku konopí zakoupit stylová trička, mikiny, kšiltovky, ale také kuřácké potřeby nebo doplňky. Vše s logem Cannafest. Kompletní nabídka e-shopu bude k dostání také přímo na veletrhu.

Právě teď startuje rovněž nová kampaň Cannafestu, která se po třech letech vrací k původnímu vizuálu s konopným listem bez „tváří“, jako tomu bylo v předešlých letech. V hlavním městě tak můžete v průběhu října a listopadu natrefit mimo jiné i na „konopnou tramvaj“ s odkazem na Cannafest.

Generálními partnery veletrhu pro rok 2016 jsou holandská rodinná semenná banka s dlouholetou tradicí Barney’s Farm, tradiční výrobce hnojiv a výživy pro rostliny Advanced Nutrients a výrobce zakázkových papírků a filtrů Prague Filters & Papers.

Vstupenky na veletrh jsou k dostání v předprodeji v síti Ticketportal. Veškeré informace o veletrhu najdete na www.cannafest.com.

Dodal: Markéta Matějková, Cannafest
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CANNAFEST PRAGUE

Pátek 11. 11. 2016 až Neděle 13. 11. 2016
Vystupují:
vystavovatelé, odborný program i workshopové dílny
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika