Nové album Das Teleskop od Papalescu 2 zdarma ke stažení

Nové album Das Teleskop od Papalescu 2 zdarma ke stažení

20. 12. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
První rodinné album projektu Papalescu 2 se jmenuje Das Teleskop (dalekohled) a skrz něj můžete nahlédnout nejen do nitra zkušeného hudebníka, ale i do duše malého kluka.
A že je album plné veselých i melancholických příběhů - to je jeho největší devízou. Je pestré jako nebe plné hvězd, které blikají na obalu tohoto originálního dílka. 

Papalescu 2

Není to zrovna obvyklé, aby se na jednom albu sešly hned dvě generace. V projektu Papalescu2, který tvoří Moimir Papalescu a jeho dnes už 12-letý syn Miki, se tak stalo a vše se vlastně odehrává na jakési virtuální oběžné dráze. Tu ve skutečnosti tvoří dva sousedící pokoje – Mikiho dětský pokoj, plný knížek a hraček, kde uprostřed stojí velká bicí souprava a Moimirova pracovna, přetvořená na plně funkční domácí studio. To vypadá jako řídící kabina kosmické rakety, kterou pak posádka pomocí pák a knoflíků zručně pilotuje. Zde se po večerech fantazíruje a tvoří se příběhy, které naši „piloti“ zaznamenávají svými elektrickými přístroji a nástroji.

Album obsahuje 10 skladeb, z nichž titulní DAS TELESKOP/Dalekohled je příběh, který vypráví o klukovi, který si přál k narozeninám hvězdářský dalekohled, aby nemusel večer chodit tak brzo spát.  

Najdete zde i klasické elektronické skladby, které využívají estetiku Mojmírových tak oblíbených starých mašin, ale v další hitovce EINSAMKEIT/Samota dostane prostor i funky, kde Papalescu jr. na závěr sází čisté disko.
 
Ve skladbě MONDNACHT/Měsíční noc hrají zase otec a syn na flétnu a djembe a hudební základ doplňují samply sovy, které pořídili právě během jedné takové noci, kdy tábořili pod širákem.

SLAVIA CAFÉ/Kavárna Slavie  je taková malá pocta velké době, velikánům jako Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval, Karel Teige, Guillaume Apollinaire, tehdejší tvůrčí avantgardě, která se scházela právě na místě, které má svůj genius loci. K této skladbě bude těsně před štědrým dnem i první video, které má na svědomí talentovaná výtvarnice Tereza Damcová.

Inspirativní obal vytvořil malíř Zdeněk Daněk, který s Moimirem spolupracoval již na albech Magnetik (Laudanum, Wells) a projektu The Stylists.

 Album vyšlo i díky fanouškovské podpoře oficiálně 19. prosince 2016 u X Production jako vinyl a elektronický download a předcházely ho 2 singly s remixy např. od Armina Effenbergera (Cartonnage), Leona Stevensona (Die alten Maschinen) nebo Janne Marvannena (Lakeside X).

Tracklist:
A
01 Boy & Stars
02 Das Teleskop
03 Robot Miki
04 Lights & Cars
05 Hello Baby
B
01 Slavia Café
02 Spielzeugträume
03 Einsamkeit
04 Mondnacht
05 Through Space  

Moimir – Vocal, Vocoder, Synthesizer, Sampler, Electric Piano, Organ, Bass Guitar, Flute
Miki – Accoustic & Electronic Drums & Percussions, Synthesizer

Album ke stažení (po dobu 7 dní):
https://we.tl/pdp8KkUSX2

Dodal: Papalescu2
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika