Trentemoller: O krok napřed

Trentemoller: O krok napřed

13. 02. 2017  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
V úterý se v pražském klubu Roxy odehrál koncert, o kterém nelze jednoznačně říct, z jaké je vlastně doby. Chvílemi jsme se ocitli na divokém postrockovém koncertě v 80. letech a chvílemi jsme se vznášeli v kosmické lodi budoucnosti.
Do naší metropole zavítal dánský producent a muzikant Trentemøller. S sebou přivezl ansámbl kytaristů, multiinstrumentalistů a bubeníka, který se nebojí udávat tempo.

Trentemøller

Trentemøller přijel představit do našeho hlavního města nové album s názvem Fixion. Celkem z něho zahráli deset skvělých našlapaných písní. Instrumentální písně se střídaly s těmi vokálními, kde se mikrofonu ujala syrová kráska Marie Fisker. Během večera jsme mohli slyšet našlapanou River In Me, kterou zpěvačka představila ve své vlastní aranži. Zazněli také kousky, Phoenicia nebo Spinning a má oblíbená Circuits. Na konci se muzikanti dočkali bouřlivého potlesku, který nezůstal bez odezvy a publikum se dočkalo přídavku v podobě dvou dalších songů.

Jak avizoval v našem rozhovoru, přivezl s sebou také skvělou vizuální scénografii. Minimalistické projekce doplňovala mléčná světla, ze kterých jakoby umělci vystupovali do popředí a přesto zůstávali trochu zahalení tajemstvím. Obraz show krásně dokresloval ponurou a temnou atmosféru celého koncertu.

Trentemøller svým vzhledem evokuje někoho z filmů Quentina Tarantina. Ostatně právě do jeho filmů by jeho hudba krásně zapadala. Někteří mu vytýkají, že se příliš vzdálil hudbě, kterou dělal v roce 2010. V nedávném rozhovoru ale zmínil, že se nechce opakovat, že potřebuje jít stále dopředu a vyvíjet se. A někteří možná jen nestíhají jeho tempo vývoje.
Trentemøller je zkrátka vždy tak trochu napřed. Nebývá než s těšit, čím nás tento dánský čaroděj překvapí příště.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRENTEMOLLER - FIXION TOUR

Úterý 7. 2. 2017
Vstup: od 590 Kč
Vystupují:
Trentemøller live (DK), Tom And His Computer
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika