Mogwai přivezou nový repertoár do Roxy

Mogwai přivezou nový repertoár do Roxy

22. 03. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Skotští post-rockeři neusínají ani po dvou desítkách let na vavřínech. 
Po veleúspěšném soundtracku Atomic k seriálu BBC, pracuje formace na deváté, prozatím bezejmenné řadovce a vyjíždí na turné, během něhož zavítá do pražského klubu Roxy. 
Od doby, kdy po Glasgow sami vylepovali plakáty na první koncerty, uběhlo dvaadvacet let, a i když jim označení post-rockerů nikdo neodpáře, ze žánrové škatulky se snažili vždy vymanit. Ve svých téměř bezvýhradně instrumentálních kusech nikdy neváhali experimentovat s možnostmi využití nástrojů a nových technologií, posluchače dokáží dodnes překvapovat a držet v napětí. Navíc bylo vždy jisté, že přes jistou ponurost skladeb mají Mogwai značný smysl pro humor, což dokazují v titulech svých kusů, či na sociálních sítích. 

MOGWAI (UK)

To vše z nich činí jeden z nejzajímavějších britských undergroundových počinů, přestože kapela stojí za hudebním doprovodem i komerčních projektů. Její skladby zní ze seriálů Sex ve městě, Znovuzrozeni, filmu Fontána, dokumentu o fotbalistovi Zidanovi a nejnověji ve snímku Leonarda DiCapria Before the Flood, na kterém se podílela s Trentem Reznorem a Atticem Rossem z Nine Inch Nails. V loňském roce okupovali Mogwai TOP 20 britských hitparád se soundtrackem k dokumentárnímu seriálu BBC Atomic: Living in Dread and Promise mapující historii jaderného zbrojení, v rámci šňůry k promítání snímku odehráli několik koncertů, včetně japonské Hirošimy. Svůj čas však věnují také mladým talentům ve svém vydavatelství Rock Action.

Fanoušci dobře vědí, že Mogwai v těchto dnech tráví svůj čas v proslulých studiích Abbey Road, kde mástrují chystané deváté řadové album. Po patnácti letech znovu spolupracují s producentem Davidem Fridmannem, který stojí také za deskou Rock Action (2001). Na závěr letošního roku tak přidají ke svým kritiky oceňovaným albům Young Team, Come On Die Young, nebo Happy Songs for Happy People, novinku, natočenou ve Fridmannově Tarbox Road Studios v New Yorku.    

Je více než pravděpodobné, že se v listopadu dočkáme značné ochutnávky nového repertoáru v příjemném klubovém prostředí pražského Roxy.

Vstupenky na pražský koncert budou v prodeji od 8 hodin 24. března za cenu 890 Kč v síti Ticketpro: www.ticketpro.cz  a GoOut: www.goout.cz 

Dodal: Anna Mašátová, Anna Mašátová Promotions
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MOGWAI

Úterý 31. 10. 2017
Vstup: od 890 Kč
Vystupují:
MOGWAI (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika