Multižánrový květen s Free Mondays

Multižánrový květen s Free Mondays

01. 05. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední měsíc Free Mondays se blíží a s ním nabitý program. V květnu hned pětkrát a pokaždé na jiné vlně. V Roxy se představí souloví The Furt Coats, kombinace electra a rocku s James and the Butcher, psychedeličtí Middlemist Red, ukrajinský indie-rock Love`n`Joy a NoD pak potěší především všechny milovníky experimentální elektroniky - do Prahy se totiž vrací The Micronaut.
1/5 Free Mondays w/ The Fur Coats (US), support: Benjamin Yellowitz
tags: garage, rock, soul, psychedelic, alternative
Šestičlenná formace z Portlandu The Fur Coats svou hudbu prezentuje jako “psych-soul-pop”. Jejich poslední album Desperate je toho důkazem. Lehce lascivní soulové skladby jsou prošpikovány popovými a rockovými pasážemi. Ze všeho tak trochu sálá staromódní nádech, ale není se čeho máte - není to hudba pro “bábovky”. 
V současné době jsou The Fur Coats na evropském turné a jednou ze zastávek bude i ROXY. Definovat jejich styl tak jednoduše nelze, ale koho baví Arcade Fire, Interpol nebo Modest Mouse, ať určitě dorazí. 

8/5 Free Mondays w/ James and The Butcher (IT), support: Nikitin
tags: rock, alternative, pop, electronic
Italský projekt James and the Butcher v čele se zpěvákem James Dini určitě zaujme především ty, kteří byli loni na The Last Fight. Tyto dvě formace spojuje právě frontman. The Last Fight měli tu možnost předskakovat kapelám jako Coldplay a We Are Scientist, což jasně vypovídá o jeho/jejich kvalitách. 

James and the Butcher je na scéně teprve chvíli, ale svou osobitou kombinací rockové hudby s elektronikou se pomalu dostávají do hledáčku širší veřejnosti. Italskou trojici tvoří vokály, kytary, bicí a tajemný “The Butcher”, který přidává alternativní elektronickou příchuť kláves a padů. Kdo se pod tajemnou maskou skrývá nikdo neví, ale třeba se to na Free Mondays dozvíme. 

15/5 Free Mondays w/ Middlemist Red, support:The Midnight Barbers
tags: rock, psychedelic, new wave
Middlemist Red je psychedelická rocková kapela, založená v roce 2012 v Budapešti v Maďarsku. Jejich hlavní inspirací jsou nová vlna kapel jako The Horrors, The Black Angels, Tame Impala, ale také The Doors. V roce 2013 vydali své debutové EP "As If You Could Mess This Up”, díky kterému si získali pozitivní reakce, stejně tak potom skladba "Single Switcheroo". Díky ní vyhráli mezinárodní soutěž “Young Guns” a o jejich úspěchu za hranicemi Maďarska už nebyl pochyb. 

Za sebou mají hraní na festivalech jako je Sziget, EXIT, Rock For People a VOLT Festoval nebo po boku kapel jako Wooden Shjips nebo The Black Lips. S prvním LP "Supersonic Overdrive" se vydali na evropské turné, jednou ze zastávek byla i Praha a tak se po po 2 letech vrací na místo činu - tentokrát opět s novým materiálem. 

22/5 Free Mondays w/ Love'n'Joy (UKR), support: The Sculptures
tags: indie, psychedelic, new level, rock`n`roll
Ukrajinská scéna má c nabídnout! Na Free Mondays míří kapela Love`n`Joy. Ta začala fungovat v roce 2010. Tihle mlaďoši kombinují inteligentní pop a 70`s zvuk - kytarový groove a trochu vintage synťáků. Svou inspiraci hledají v idolech jako jsou Led Zeppelin nebo Jimmy Hendrix.

Vampire Weekend, The Strokes, Interpol, Babyshables, ale i třeba šmrncovní pasáže připomínajicí Young Fathers. Tak nějak by se dal popsat zvuk Love`n`Joy. 

29/5 Free Mondays w/ The Micronaut live (ger, 3000°), support: TMA @ NoD
tags: experimental, beatmusic, techno, electronica, Leipzig
Do Prahy se vrací německý producent Stefan Streck aka The Micronaut. Multižánrový umělec, který tvoří chytlavé melodie, střídá je s více atmosferickými doplněnými vokály, samply a kytarou. Techno romantik a "one-man orchestra”. Jeho letošní už třetí album “Forms” vzbudilo velmi příznivé ohlasy a tak se představil už na začátku roku během Festivalu Spectaculare po boku Nathan Fake. Během jeho live setu zapojuje elektrickou kytaru, svůj zefektovaný hlas a naposledy přivezl i temňckou VJ show. 

Kdo ujíždí na projektech jako Aparat, Moderat,Trentemøller, Extrawelt, Nathan Fake nebo Max Cooper, tenhle mužík z Lipska by mu určitě neměl uniknout. 

Dodal: Anna Kudláčková, Roxy/NoD
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 1. 5. 2017
Vstup: zdarma
Vystupují:
live: THE FUR COATS (USA), support : Benjamin Yellowitz (UK), djs: Sajmon, Joseph Kari, Funspeed
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika