Matisyahu obohatí program Lucerna Music Baru

Matisyahu obohatí program Lucerna Music Baru

31. 05. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zpěvák a skladatel Matisyahu je na své hudební cestě už přes deset let. Ta cesta je jednak soukromá, jednak veřejná. Třináct let po vydání své první velké desky Matisyahu a jeho kapela udělali něco naprosto nevídaného - zhudebnili tuto pouť v hudebně tématickém osmipísňovém cyklu.
Na této pouti se Matisyahu vrátí i do České republiky, kdy 18.září vystoupí v Lucerna Music Baru. Předprodej vstupenek bude zahájen na Spotify ve dnech 31.května a 1.června, v předprodejích na webu a pokladně Lucerna Music Baru, na www.goout.cz a v sítích Tickepro a Ticketportal pak od 2.června za 690 Kč + poplatky, na místě v den koncertu za 790 Kč.
 

V kapele hraje dlouholetý kytarista Aaron Dugan, basák a bubeník Dub Tria Stu Brooks a Joe Tomino a klávesový virtuos BigYuki. Kapela dlouhé hodiny improvizovala ve studiu a Matisyahu je pozoroval, aniž by zazpíval jediný verš. Z improvizace se zrodily melodie, rytmické vrcholy a údolí, dubové meditace - instrumentální nahrávka výjimečné kvality. Matisyahu vzápětí začal psát své texty plné filosofujících úvah. Výsledkem je Undercurrent, Matisyahovo šesté studiové album. Hudebně nejodvážnější počin a textově nejotevřenější. Odvaha v hudbě pochází z důvěry. Z naprosté důvěry v jeho kapelu. Neproběhly žádné postprodukce ani overduby, ve studiu se neobjevili žádní hudební hosté.  

Souhra mezi Matisyahuem a jeho kapelou na Undercurrentis je výjimečná a vyžaduje několik poslechů. Každý opakovaný poslech odkrývá Duganova kytarová sóla prolínaná se zpívanou melodií - něco, čeho dosáhnete jen minimálně patnáctiletým společným hraním. Yukiho klávesové improvizace spojují písně v celek a interakce všech hudebníků vrcholí dokonalými jam session, které kapela ze studia přenesla do klubů a koncertních sálů.

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MATISYAHU

Pondělí 18. 9. 2017
Vstup: 690 - 790 Kč
Vystupují:
Matisyahu / USA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika