Kollektiv Turmstrasse: Jsme jako dva pomalí hudební nerdi na cestách

Kollektiv Turmstrasse: Jsme jako dva pomalí hudební nerdi na cestách

06. 06. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kollektiv Turmstrasse loni pražský koncert Roxy vyprodali. Tento pátek do oblíbeného kubu zavítají znovu a podle svých slov se na mejdan těší. Víte na jaký drink můžete kluky po koncertě pozvat? Dozvíte se níže, hezké čtení.
Ahoj kluci, už je to nějaká chvíle, kdy jste vydali poslední album.  Jak to vypadá s novou deskou?
Určitě nové album chystáme! Máme už nashromážděno mnoho nápadů, ale víš, jak je to s tvůrčím procesem. Nemůžete zapnout knoflík a jít automaticky na věc. V našem případě musí dohromady působit mnoho faktorů, abychom byli spokojeni s naší prací ve studiu.

V jednom rozhovoru jsem se dočetla, že jedna z vašich nejranějších hudebních vzpomínek je Vltava od českého skladatele Bedřicha Smetany. Máte rádi klasickou hudbu?
Když se pohybuješ v hudební branži a také v hudební produkci, nemůžeš klasickou hudbu přehlížet. V oblasti klasické hudby máme rádi zejména nové interprety starých klasiků. Máme týdenní rozhlasový pořad, který se nazývá "New classic". Způsob, jakým současní interpreti pojímají klasickou hudbu, je opravdu moderní a není tak zaprášený a plný klišé. Nové umělce, filmovou hudbu a stejně tak i klasiku můžeme opravdu doporučit.

Kollektiv Turmstrasse

Jaká jiná hudba vás ovlivňuje?
Jsme opravdu otevření všemu. Hudba z každého žánru a oblasti je pro nás zajímavá a také inspirativní. Když trávíte většinu času s elektronickou hudbou, pak jste vážně šťastní, že můžete utéci k docela jiným hudebním žánrům daleko od běžného klubového a festivalového zvuku.

Co děláte, když máte náhodou volný čas?
Bohužel máme mnoho zájmů. Když cestujete, máte hodně času na to, trávit čas děláním zajímavých věcí a také toho chcete hodně vyzkoušet. Stručný pohled na náš volný čas: den začínáme letem v závodní helikoptéře, v poledne stavíme Arduino, pak jdeme do suterénu, kde pěstujeme houby. Poté vytiskneme nové háčky na pověšení kabátů pomocí 3D tiskárny a večer jdeme lovit ryby do Baltského moře. To by byl fantastický den, že?

Vybrali jste si hudbu jako práci. Co přesně na tom máte rádi?
Byla to spíš hudba, která si vybrala nás.  Velmi dlouhou dobu to bylo spíš hobby a ryzí zájem o hudbu a komponování. My jsme vyrůstali bez nějakého konkrétního plánu.  Nikdy jsme neočekávali, že budeme se svou hudbou úspěšní a že bychom z toho mohli žít. Zpětně jsme více než šťastní, že to tak bylo. Možnosti cestovat do všech zemí a setkávat se s novými lidmi jsou jedny z výhod, které jako umělec máte.

Jaké máte plány pro léto? Pojedete na dovolenou? Chystáte se navštívit některé festivaly - ať už jako účinkující nebo návštěvníci?
Léto pro nás znamená vrcholovou sezónu festivalů. Budeme cestovat, a to opravdu hodně, ale většinou je to uvolněnější než v zimním období. Je dobré počasí, nevystupujeme pozdě v noci a není tolik zpožděných letů. Během této doby většinou nemůžeme jezdit na dovolené, ale udělali jsme si pár víkendů volno, takže můžeme trávit volný čas s rodinami a na soukromých akcích.

Na Facebooku máte 273 956 fanoušků. Co to pro vás znamená? Je to jen číslo?
Je to pro nás pořád bláznivé, vědět, že jsme se s naší hudbou dostali k tolika lidem. Ti, kteří nás znají, také vědí, že my nejsme hlavními hrdiny péče o obsah sociálních sítí. Každý rok se snažíme působit mnohem více online, protože máme mnoho nápadů... Ale nakonec to je tak, jak to je - dva pomalí hudební nerdi na cestách.

Dokážete si představit, že už nebudete dělat hudbu? Jakou prací byste v tomto případě živili?
To pro nás v podstatě není možné. Ale jistě máme tyhle otázky čas od času také, když se ptáte sami sebe "Co když ..." Ale teď se naštěstí nemusíme rozhodovat o tom nebo onom. Možná jeden z nás bude farmář a druhý moderátor v rádiu. Nebo budeme oba profesionální závodní piloti helikoptéry... Kdo ví :-)

Máte nějaký cíl, který byste chtěli dosáhnout? Ať už v počtu prodaných alb, v místě, kde byste chceli hrát…
To druhé album by nebylo špatné, co?

V loňském roce byla vaše show vyprodaná. Letos to pravděpodobně bude znovu ten případ. Proč tomu tak podle vás je?
To je dobrá otázka. Možná jsme odvedli dobrou práci a oslovili pár lidí svou hudbou... Předně se teď těšíme, že budeme zpět v pražském klubu Roxy a zažijeme pořádnou party s davem.

Budete mít čas zůstat v Praze? Chystáte se navštívit nějaká místa?
Tentokrát bohužel nezůstáváme v Praze. Další den poletíme domů. Ten víkend máme jenom vystoupení v Roxy, takže strávíme zbytek víkendu s přáteli a rodinou, což nebývá tak často.

Pokud by vás nějaká fanynka chtěla pozvat na drink, co by to bylo?
Vodka spolu se sklenicí vody :-)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KOLLEKTIV TURMSTRASSE

Pátek 9. 6. 2017
Vstup: od 300 Kč
Vystupují:
KOLLEKTIV TURMSTRASSE (Diynamic/GER)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika