Kultovní Lali Puna se vrací do Prahy

Kultovní Lali Puna se vrací do Prahy

09. 11. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Do Prahy se po dlouhých třinácti letech vrací korejsko-německá skupina Lali Puna. Vůdčí kapela tzv. indietronické vlny z počátku tisíciletí se představí 23. listopadu v Lucerna Music Baru. Trio míchající pop, elektroniku a melancholický indierock bude hostit večírek Music Infinity. Lali Puna přivezou i materiál z nové desky Two Windows, která vychází v září na Morr Music.
Přelom tisíciletí byl v nezávislé hudbě ve znamení divokého míchání žánrů. Málokdo ale dokázal vytvořit tak uvěřitelný, pestrobarevný mix jako německo-korejský projekt Lali Puna. V jeho čele stojí Valerie Trebeljahr rodačka z Korei, která kolem sebe soustředí tým spolupracovníků, v němž dlouhé roky figuroval třeba její životní partner Markus Acher z the Notwist. Aktuální album Two Windows, které ukončuje sedmileté čekání na novou desku Lali Puna, ale bude první bez Acherovy pomoci.

Lali Puna

Lali Puna vznikli v roce 1998, když se po rozpadu své předchozí kapely L.B. Page rozhodla vokalistka Valerie Trebeljahr pokračovat sólo. Projekt se nicméně brzy rozrostl o další členy a vedle zmíněného Achera v něm figurovali i Florian Zimmer (ISO68), Christian Heiss (Saroor) či Christoff Brandner (Tied + Tickled Trio). Do konce tisíciletí stihli několik singlů a EPček a také debut Tridecoder – mix smutných melodií a glitchové elektroniky. Z podobných ingrediencí těžilo i následné album Scary World Theory, které z Lali Puna udělalo hvězdy nezávislé scény a výrazně pomohlo zviditelnit aktivity labelu Morr Music. S podobně silným ohlasem se ale setkala i následná deska Faking the Books z roku 2004.

Nové album Two Windows přichází po sedmileté tvůrčí pauze od poslední desky Our Inventions. Acher a Trebeljahr ukončili svůj dlouholetý vztah a novinka je ve znamení nového začátku. Trebeljahr se vrátila ke kořenům své hudby a desku napsala sama jen s čtyřstopým magnetofonem. V postprodukci jí pak pomohli producenti Dntel, Radioactive Man či MimiCof a důležitým elementem byl i Christian Heiss - druhý člen Lali Puna. Na turné je na trio doplní bubeník Christoph Brandner. Přes dramatické změny vlastně zní Lali Puna dost podobně jako v minulosti – písním pořád vévodí hlas Valerie Trebeljahr doplněný sofistikovaným mixem elektronických beatů a kytar. Možná jsou ale Lali Puna teď zasněnější a něžnější, což nepochybně potvrdí i na svém pražském koncertě 23. listopadu v Lucerna Music Baru. 

Více informací:
www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MUSIC INFINITY: LALI PUNA

Čtvrtek 23. 11. 2017
Vystupují:
Lali Puna / DE
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika