Johannes Heil přiveze na Flédu Gospel

Johannes Heil přiveze na Flédu Gospel

29. 11. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Headlinerem prosincové Elektry bude jeden z nejproduktivnějších současných producentů Johannes Heil. Zakladatel labelu Exile představí 22. prosince živě na Flédě své dynamicky energické a hypnotické techno s notnou dávkou syrovosti.
Kromě skladeb z nedávno vydaného alba Gospel zazní i starší skladby, jež patří ke kultovní klasice žánru. Na hlavní scénu ho uvedou JPJ a Orbith. Večer zakončí maďarská dvojice Secret Factory, po níž se akce přesune do afterparty v klubu Exit.
Johannes Heil je nepřehlédnutelnou postavou světového techna již více než dvacet let. Nezapadá do žádného konvenčního vzoru. Od roku 1996 hraje zásadně živě a pouze vlastní produkci, z jeho skladeb čiší živelná taneční energie a temnota zároveň. Jeho debutové album Reality To Midi s hitem Paranoid Dancer (1998) způsobilo revoluci v taneční hudbě a svého autora katapultovalo do nejvyšších pater světové taneční scény. Během let experimentoval s mnoha odnožemi elektronické hudby (techno, elektro, dub, ambient). Vydával u zásadních světových labelů Cocoon Recordings, Break New Soil, Klang Elektronic nebo Figure i pod hlavičkou vlastních vydavatelství Metatron a JH-Records.

Elektra

Začátkem října u Odd Even vydal album Gospel. „Gospel je hodně spirituální. Je o tom, jak naplnit svůj potenciál jako lidská bytost. Těm, co se zajímají o věci kolem sebe – o symbolismus, náboženství, psychologii, filozofii, hermetismus… těm všem může otevřít oči.“ vysvětluje Johannes Heil v rozhovoru pro rave.cz. Dvě skladby (Gospel Eleven, Gospel Twelve) jsou výsledkem spolupráce s Markusem Suckutem, s nímž v roce 2015 založil vydavatelství Exile. Na kontě má řadu dalších kooperací. Sven Väth si ho vybral ke koprodukci nadčasového opusu Dein Schweiss (1999) a alba Contact (2000). Spolupráce s Lenem Fakim pod značkou LFJH přinesla světu skladby Octopuss, Dirty a Perception. Dj Hell včlenil Heila do line-upu výroční techno party k dvacet letům svého vydavatelství Gigolo Records (2017) a jeho track Obfuscator je součástí jubilejní kompilace k deseti letům vzniku vydavatelství Skryptöm Records Antoina Hussona.

Hlavní scénu poslední Elektry 2017 zahájí zástupce nejmladší generace brněnského djingu a produkční klubové noci JPJ. Johanesse Heila uvede zakladatel Elektry Orbith. Po Heilově setu se mixu ujme další zahraniční host, maďarské duo Secret Factory, jehož produkce vzniká pomocí velkého modular systému ovlivněna analogovými nástroji. Dvojice András Kanizsai a Balázs Harkay navíc stojí za promotérskou značkou Secret Fusion, která v maďarském Sopronu pravidelně uvádí světová jména současného techna. Na barové scéně, jenž má na starosti duchovní otec Elektry DJ Fly, se postupně vystřídají Milan Kroutil, Ban Jarnet, Kema a FlyTech. Atmosféru večera doladí VISUALOVE. Po skončení akce na Flédě Elektra pokračuje afterparty v klubu EXIT.

Elektra:
Jedna z nejdéle pořádaných klubových nocí v ČR. Její originální a objevná dramaturgie je zaměřena na aktuální odnože stylu techno, house & minimal. Pravidelně představuje výrazné světové osobnosti těchto žánrů, které často vystupují v ČR poprvé a vytváří tak významnou platformu pro domácí DJs a producenty, kteří mohou vystupovat po boku velkých jmen.

LINE-UP

MAIN STAGE
22:00 JPJ
00:00 Orbith
01:30 Johannes Heil live (DE)
03:00 Secret Factory (HU) 

Dodal: Sabina Coufalová, klub Fléda
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA: JOHANNES HEIL LIVE

Pátek 22. 12. 2017
Vstup: 350 - 400 Kč
Vystupují:
Johannes Heil live (DE), JPJ, Orbith, Secret Factory (HU)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika